• Lets Play Games now at YamahaT150 ARCADE
    Click Here to play
  • If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)

Setting Carb n Jetting

adamshukor

New Member
Assalam ..bang nak tanya bunyi throttle valve tu mcm bunyi tik tik kalau tgh idle ke pastu pulas throttle xde bunyi tik tik..kes saya lepas tuka carb standart v1 ke taikom pwk28 ade bunyi tik tik..
Yer.. nk pasti kn pakai jari tekan slide crb tu klo tekan senyap mmg bunyi bnde tu la.. klo nk bg senyap cable trotel seting fit2 jgn ad gap nnti dye snyap sikit.. tp mmg ttp ad bunyi nye..
 

Pelumba malam

New Member
Yer.. nk pasti kn pakai jari tekan slide crb tu klo tekan senyap mmg bunyi bnde tu la.. klo nk bg senyap cable trotel seting fit2 jgn ad gap nnti dye snyap sikit.. tp mmg ttp ad bunyi nye..
Terima kasih bang diatas info dan nasihat yg diberikan...terbaikk..memang hilang bunyi tik tik kalau tekan kt slide tu lepas setting ngam2 cable dengan carb ok dah..risau bunyi pelik2 ni kalau ade kt motor ...carb baru lagi .
 
Last edited:

adamshukor

New Member
Terima kasih bang diatas info dan nasihat yg diberikan...terbaikk..memang hilang bunyi tik tik kalau tekan kt slide tu lepas setting ngam2 cable dengan carb ok dah..risau bunyi pelik2 ni kalau ade kt motor ...carb baru lagi .
Tk yah risau tkde pape.. mmg ad bunyi.. slide bulat je yg snyap sb berat dan fit.. slide d mcm pwk mmg longar sikit.. no problem bro
 

Royss

New Member
Assalam, mintak jasa baik otai ii moto,
Saya ada masalah setting Carb NSR dekat LC135

-Moto standard kilang
-Tukar Cdi Uma (with controller)'
-Spoket 15-36 / berat owner 60kg
-Ekzos std juga

Mj 135
Pj 25

masa bawak tak ada bobok... tapi top masih sama dengan moto std (Meter 125km/h- GPS 113km/h
waktu lepas trothle ada bunyi tik tik sama ada dekat clutch ataupun spoket
 

Ayep6409

Veteran
Assalam, mintak jasa baik otai ii moto,
Saya ada masalah setting Carb NSR dekat LC135

-Moto standard kilang
-Tukar Cdi Uma (with controller)'
-Spoket 15-36 / berat owner 60kg
-Ekzos std juga

Mj 135
Pj 25

masa bawak tak ada bobok... tapi top masih sama dengan moto std (Meter 125km/h- GPS 113km/h
waktu lepas trothle ada bunyi tik tik sama ada dekat clutch ataupun spoket
Mj 110 pj 35 angin set 1 setengah atau 1 suku.bunyi tu mgkn rantai kot.
 

Fuad adili

New Member
Assalammualaikum semua . Nak minta tolong jasa baik , lc 5s head std , blok fz 57 , cam cms , ezos epower 28mm , carb rxz mikuni thailand pj 2.75 mj 150 . Bila start ok , top ok cme tengah2 bobok . Angin bukak 1 stgh . Mcm mana nk hilang kn bobok mse throtle tgh ? Da mcm2 mj n pj tuka da tp still ta dpt yg tgh2 tu .
 

Fuad adili

New Member
Assalammualaikum semua . Nak minta tolong jasa baik , lc 5s head std , blok fz 57 , cam cms , ezos epower 28mm , carb rxz mikuni thailand pj 2.75 mj 150 . Bila start ok , top ok cme tengah2 bobok . Angin bukak 1 stgh . Mcm mana nk hilang kn bobok mse throtle tgh ? Da mcm2 mj n pj tuka da tp still ta dpt yg tgh2 tu .
Pleasee ...
 

Red Eye 2318

New Member
Assalam .. bos .. sy budak baru nk belajar .. lc135 4s ss .. spec 65mm + superhead 22/24 + carb UMA 30mm + ekzos cutting std 32mm + cdi brt merah .. jetting mj pj brpe yg disarankan menurut otai² laici .. minta bantuan pengetahuan otai² .. terima kasih .. ✋
 

Red Eye 2318

New Member
Bro minx bantuan,meter dari 10 ke 90 ok nk ke 100 semput2,tp kalu dh starting pulang trus ok,n 1 lg bile smpi trafik light timing trus rendah n mati,cab tzm...spec 65mm valve 24 22,tekanan time smpai traffic lights...bape saiz mj n pj yg perlu sy pakai dgn spec ni...plug ngk iridium n cdi brand cardinal
Assalamu'alaikum .. minta pemcerahan untuk masalah .. saya mengalami ny juga ..saiz mj skrang sy 140 pj 36 .. meter naik 90 ke 100 sengguk² .. carb uma 30 .. cdi brt merah .. jarum takuk 5 .. ke minyak lebih ek .. mohon bantuan otai² laici
 

Ayep6409

Veteran
Assalamu'alaikum .. minta pemcerahan untuk masalah .. saya mengalami ny juga ..saiz mj skrang sy 140 pj 36 .. meter naik 90 ke 100 sengguk² .. carb uma 30 .. cdi brt merah .. jarum takuk 5 .. ke minyak lebih ek .. mohon bantuan otai² laici
Ni kes minyak lebih..carb uma ni jarum main bhgian takuk no 3,2, atau 1 je..try baca post sebelum2 ni dh ada bg tau kan
 
Saye
Assalamu'alaikum .. minta pemcerahan untuk masalah .. saya mengalami ny juga ..saiz mj skrang sy 140 pj 36 .. meter naik 90 ke 100 sengguk² .. carb uma 30 .. cdi brt merah .. jarum takuk 5 .. ke minyak lebih ek .. mohon bantuan otai² laici
Akan2 sama spec ngan saye. Tapi saye carb
Uma 32mm. Skrg mj136 pj36 jarum no3.
Pena cuba mj138 n mj140. Same sengguk2
jugak. Plug da coklat terang skrg.
 
Top