• If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)

Saiz Manifold Yang Sesuai Untuk Racing Blok?

sasukekun89

Member
Salam,
Mungkin boleh jd thread rujukan kepada pemodi2 sekalian.

Ape saiz manifold ekzos yang sesuai untuk spec blok
a) 60mm ??
b) 62mm ??
c) 63mm ??
d) 65mm ??
dan seterusnya...
 

Acapann

New Member
Wasalam.. ni pendapat saya :-

Blok saiz 57mm-62mm ( manifold 28mm)
Blok saiz 63-65 ( manifold 30mm/32mm)

Ni pendapat saya, nk lebih jelas tnggu otai2 rply
 

taw

New Member
65 + Jack 2mm masih boleh pakai 28mm std modi. Sebab carb pun NSR 28mm jugak. Top speed x tau. Last test 137 GPS je@ gear 3.
 

3daysnotice

New Member
Waalaikumusalam,
a) 60mm - 28mm
b) 62mm - 28mm
c) 63mm - 28mm / 32mm
d) 65mm - 32mm
Salam bang, kat mana saya boleh contact abang luar dari forum ni? Saya banyak baca posting abang. Abang memang power betul bab motor ni. Saya nak tanya pasal set carb ni. Harap abang baca lah reply saya ni
 
Top