• If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)

PENGIRAAN RATIO GEAR vs SPEED

Pandir135

Super Veteran
Dulu lagi uncle dah cakap, Bro syazali nih, diam2 bangali bertonjet....kih...kih...kih
...uncle suspect lu lah bro...kih...kih...kih
 

kamen rider x

Super Veteran
Dulu lagi uncle dah cakap, Bro syazali nih, diam2 bangali bertonjet....kih...kih...kih
...uncle suspect lu lah bro...kih...kih...kih
Diam2 bengali bertoncet??? Macam mana tu Uncle? Hahahaha.. :p











-Mesin Bro Syazali dah makin sedap tu...Jgn pandang sebelah mata lagi...kihkihkih... :D -
 

skyrocket

Super Veteran
cmni,aritu ntah cmane mse ngah bwk gear 1 ms0k 2 trus jem,tp enjin idup.ble bk enjin-shaft start kaki ngan gear start jem lekat.shaft gear y smbng spoket tu bengkok cket,gear 1 jem,bearing dia 6002 hancus..ble gnti bearing baru ms0kn jd longgar.xperlu ketuk.ms0kn guna tgn da bleh.pening kpale:eek:
 

kamen rider x

Super Veteran
cmni,aritu ntah cmane mse ngah bwk gear 1 ms0k 2 trus jem,tp enjin idup.ble bk enjin-shaft start kaki ngan gear start jem lekat.shaft gear y smbng spoket tu bengkok cket,gear 1 jem,bearing dia 6002 hancus..ble gnti bearing baru ms0kn jd longgar.xperlu ketuk.ms0kn guna tgn da bleh.pening kpale:eek:
Tukar casing enjin... :rolleyes:
 

syazali

Super Veteran
cmni,aritu ntah cmane mse ngah bwk gear 1 ms0k 2 trus jem,tp enjin idup.ble bk enjin-shaft start kaki ngan gear start jem lekat.shaft gear y smbng spoket tu bengkok cket,gear 1 jem,bearing dia 6002 hancus..ble gnti bearing baru ms0kn jd longgar.xperlu ketuk.ms0kn guna tgn da bleh.pening kpale:eek:
pada pendapat aku bearing housing longgar bleh repair.. hantar kat engineering nanti dia buat metal spray dan lay balik ikut saiz bearing housing. satu lg cara boleh buat slip bearing housing. kat tempat keje aku ni kalau motor 415v kami hantar kat syarikat yunloong tapi xtaula brape charge dia.
 

skyrocket

Super Veteran
casing tengah enjin belah kanan..(belah clutch) nk tuka casing mahal:eek: ade ckp weld n cnc milling blek leh.bt0l ke?
Bru 1st time ni dgr spray metal:eek: sy kt cni xtau mne nk carik syarikat engineering tu..
 

kamen rider x

Super Veteran
pada pendapat aku bearing housing longgar bleh repair.. hantar kat engineering nanti dia buat metal spray dan lay balik ikut saiz bearing housing. satu lg cara boleh buat slip bearing housing. kat tempat keje aku ni kalau motor 415v kami hantar kat syarikat yunloong tapi xtaula brape charge dia.
Info terbaek drpd Bro Syazali.. hehehe.. ;)
 

Pandir135

Super Veteran
Muar kat area jln mana tu? :rolleyes:





-Kamen ske g muar... huahuahua... (Cinta kenangan silam, best klau di beri peluang dpt khemah sambil mandi manda di air terjun gunung ledang tu...:p )

Ape ade hal, uncle org Tangkak, air terjun Air Panas Sagil tu dah jadi umah no 2, masa dulu2 lah, naik basikal prewel mati lagi kih...kih...kih...syok
ooo mandi kat situ sejuk gila, tol x bro sky??? Uncle dulu kat muar duk kat Jln Daud,pas tu pindah ke Jln Haji Jaib.
 

skyrocket

Super Veteran
bt0l tu uncle, airnye mmg sjuk.klu mandi tu c0mfirm giegil pnyelh:D ape lg uncle,phl,kamen n y len2 mai la trjun:D
 
Top