• If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)

memanjangkan potong api magnet di magnet,jom fikirkan!!

Ajad

New Member
oraitt!! baru2 ni saya baru lik dari perak, batu kurau dan jumpa 1 bengkel motor area tu... semasa prgi lepak pomen memang terkenal dgn modi mtor sehingga nama salah seorg kaki moto iaitu "misai" di k.lumpur ni pun dia kenal bkan sjr kenal malah adalah 1 geng,(mybe bro kid nama misai ni) jadi dia menceritakn supaya memanjangkan potong api di magnet ke hadapan supaya terhasil api yg lebih kuat, jadi disini sya nak tnye pada kaki modi mcmne nak panjangkn tu... kalu dulu sifu sya cakap dgn menggunkn besi sudu tapi saya dah lupa caranya, jadi pada yg tahu hope boleh kongsi ilmu...
 

Ajad

New Member
ah ha... pulser baru aku teringt pngillan menatang tu... betul memang cdi dah bnyak yg advnce tpi bile api 1st terhasil dri dalam enjin ianya akn lebih power kena plak cdi dgn coil api power lagi2 laa... power! tapi aku dah lupa mcmne cara nk wat coz aku just tgk benda yg siap dan dngr cara shaja tapi x prnah wat sndri, ada sape2 tahu mcmne nk wat dan brape "mm" nk kena tmbah?
 

kamen rider x

Super Veteran
Amboi..tak ckp power lg ke moto bro tu??
Cuba la tanya bro kid face to face dia mesti tau punya..wa..khik,khik,khik..
Kang api t'lebih sgt cair piston tu krg jadi bubur..hehehe..
Modi mangkuk Magnet pun dh ok ape?
Tapi enjin moto b'gegar la sbb ringan sgt dh takde balancing..
Kebiasaannya drg ptg pulser bg pendek..
Klau kat dlm moto trak tu magnet drg terus buang..yg ade pun rotor je la..huhuhu..
Klau kite wat lampu habis trs ghaib..
Signal plak guna tgn je..mlm guna lampu picit suluh jln la pulak..
keh,keh,keh..
Baru hati kering..ada bran ke jln mlm sblh tgn pgg lampu bro?
Klau Klac tgn camne plak nk pgg??
 

kid

Super Veteran
kikiki ader2 jer nko nie ajad.. 2mm sudey tp mase aku wat tu pakai cdi std je..kalu dah pakai cdi over 11k rpm..xyah la buat bro
 

Ajad

New Member
ok, ma ksih semua aku dh dpt cara dia hihihii... baru aku teringat kui kui kui... sudu... sudu... jadi mangsa modi ko wakaaa...
 

dinn977

Veteran
hmm,.... salam bro ajad....

berkenan gak ni.....
boleh x ajar kan..... nak panjang kan besi yg lekat kat belah luar
magnet tu ke ?
bese tgok member alih kan sket pulser tu je....
mcmner erk ?
 
Top