• If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)

Lc135 setting adjustable brt cdi macam mana?

Hantuhiway

New Member
Assalamualaikum otai2 lc.
Mencari setting cdi adjustable brt untuk spec yg tertera.. Top speed dah dapat pakai cdi power max cuma nk api awai tu bg cun sikit idle kita pulas trothle dia jdi mcm 2lejang sikit finin org rumah nak naik xreti... Tu yg nk sarung adjustable cdi
Cdi power max nk tukar adjustable brt
Head 12-22 porting sendiri
Spring valve standard
Cam cms t2
Block espada 62
Carb uma30
Exzos manifold 28 con handmade
Sporket 15-32
Pj38 mj130 dah try yg lain top kelaut yg ni ja GPS 160++
Sekarang cdi dah masuk top xtry lagi sebab takut xkena nanti jahanam vavle piston bagai..
Sekarang set 29-13krpm boleh ka idle kita pulas trothle flop masih ada sikit..
Perlukan idea dari otai2 lc percinta hiway Hehe..
 
Last edited:

kazel

New Member
Wsalam .. Spring valve yg keras akan bantu top speed hujung supaya tidak lemau .. Setiap modifikasi utk big bore wajib tkr spring valve supaya tidak flooting
 
Top