• If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)

LC 135 CAM RACING FOR PICK N TOP

dinn977

Veteran
phl6684 said:
btol tuh kamen...
bkn nk ckp besar...
tp stakat kata top power moto stended pon power topspeed dia...
klu stakat heway sg besi-seremban-kl top power...brape power nye top tuh bro...detail sket...smpai lmbg yamaha ka??klu moto stended pon bley top 180kmh..kira ok la stended bley dpt 180kmh...
Hahaha..terbaek!

-Std usik sket2 pun leh dpt 180 cpt dgn lambat je-


betul betul betul ( suara upin&ipin srentak 8) )
wakaka....

ps - xabeh lg bro berdua ni . . . hahaha... :twisted:
(saya pemerhati bebas . . hehe)
 

y4stroker

Super Veteran
salam..ni ada soalan sket nih..soalan noob sgt2..
kalau blok std, kita tukar hi cam (cms/uma) plug n play ke atau kena korek piston kita tu? mitak maaf kalau tnye soalan buduh cmni..mmg otak bercelaru ni..nak tahu lebih lanjut..huhu
 

phl6684

Moderator
Staff member
klu blok stended nk pkai cam CMS..xyah korek tapak valve kt piston tuh pun xpa...coz xkena...n setting cam kilang set tepet dia...
in 0.10mm
ex 0.15mm

ok ja...uma punya cam xpasti..
 

syazali

Super Veteran
pada teman top speed tu suatu yg subjektif, blh jadi meter ringan, turun bukit, dalam terowong, nak tau laju xlaju kena la test seiring dan sejalan. ada ckit citer nak kongsi bersama, lc membe teman first model dah modi dia kata cecah 190kmj.teman pun terkejut ler pasal lc teman thirth model dah modi gak bawak 170kmj lc teman dah melayang handle smua dah keras, fork balancer pun dah pasang,sport rim blakang 2.15. teman pun nk cari la kebenaran ajk membe jalan seiring. meter membe teman tu 190kmj, meter teman baru 160kmj. xtaula kalau meter teman yg giler. pd teman bkan nak tunjuk hebat tapi lbih kpada kepuasan sndiri.. nak sambo sportbike mahe bebeno.
 

Kayang

Super Veteran
b
pada teman top speed tu suatu yg subjektif, blh jadi meter ringan, turun bukit, dalam terowong, nak tau laju xlaju kena la test seiring dan sejalan. ada ckit citer nak kongsi bersama, lc membe teman first model dah modi dia kata cecah 190kmj.teman pun terkejut ler pasal lc teman thirth model dah modi gak bawak 170kmj lc teman dah melayang handle smua dah keras, fork balancer pun dah pasang,sport rim blakang 2.15. teman pun nk cari la kebenaran ajk membe jalan seiring. meter membe teman tu 190kmj, meter teman baru 160kmj. xtaula kalau meter teman yg giler. pd teman bkan nak tunjuk hebat tapi lbih kpada kepuasan sndiri.. nak sambo sportbike mahe bebeno.
betul sesangat tu.. sama lah ngan awk ni.. full throtle pun takat 165 kmj je..membe2 awak semua dah dinding.. meter awak ni pun tak betol rasanyer.. yang paling tak best nyer pikap 123 syok masuk 4 jer terus menung.... ape dia pikr ntah..:confused: membe2 awak ckp cam tak cun kot... awk pun bkn pandai sgt bab memilih cam racing nih...:confused:
 
Top