• If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)

LC 135 CAM RACING FOR PICK N TOP

Kayang

Super Veteran
Igt nak up jg saiz piston ngan cam aku ni tapi terpikir plak byk benda nak kena buat bila bro sigung citer macam2 teori yg berguna kat dalam ni. head pun nak kena buat lagi.. aku ni bukan reti sgt pasal2 teori ni... buat ikut sedap akal fikiran sendiri ja.. byk lagi nak kena menuntut ni..
 

syazali

Super Veteran
Igt nak up jg saiz piston ngan cam aku ni tapi terpikir plak byk benda nak kena buat bila bro sigung citer macam2 teori yg berguna kat dalam ni. head pun nak kena buat lagi.. aku ni bukan reti sgt pasal2 teori ni... buat ikut sedap akal fikiran sendiri ja.. byk lagi nak kena menuntut ni..
ayat dustaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa................:p:p:p
 

sigung

Super Veteran
Igt nak up jg saiz piston ngan cam aku ni tapi terpikir plak byk benda nak kena buat bila bro sigung citer macam2 teori yg berguna kat dalam ni. head pun nak kena buat lagi.. aku ni bukan reti sgt pasal2 teori ni... buat ikut sedap akal fikiran sendiri ja.. byk lagi nak kena menuntut ni..
Setakat upgrade saiz piston sikit2 tu takper bro:) ...60mm pegi 62mm takder la rasa sangat...head valve std masih boleh pakai pun...camshaft sekarang byk pilihan bro :D..... nak buat tapper ke takyah semua tu....:) lagipun head racing kurang tork kalo bawah 5000rpm...

Teori2 tu tak penting bro :coffee:perasaan diri sendiri/feel yg kita dapat bila modi moto sendiri lagi best:thumbsup:....
 

Kayang

Super Veteran
Setakat upgrade saiz piston sikit2 tu takper bro:) ...60mm pegi 62mm takder la rasa sangat...head valve std masih boleh pakai pun...camshaft sekarang byk pilihan bro :D..... nak buat tapper ke takyah semua tu....:) lagipun head racing kurang tork kalo bawah 5000rpm...

Teori2 tu tak penting bro :coffee:perasaan diri sendiri/feel yg kita dapat bila modi moto sendiri lagi best:thumbsup:....
Igt nak up jg 65mm mcm korang semua buat, nak merasa kat moto sendiri plak.. asyik try moto2 membe je... tp byk plak nak kena buat.. adui...:(
 

voltbeat

New Member
carb apa? apa saiz mj,pj? gearbox std memang gear 4 ada lembab ckit.. spoket saiz apa? mesen clutch tgn ker? maafla banyak tanya plak hu3:D
clutch kaki je syazali, carb std cuma up pilot, spoket kekal std sbb nak try counter saiz rim gedabak ni hehe

-kalo la lc ada double cam hurmm..:D
 

ali imran

New Member
saiz cam std lc ni brapa mm? dri apa yg sy baca dri thread ni hi cam ni sdap kat low rpm, kureng kat hi rpm. jd apakah perbezaan antara hi cam ngn low cam, low cam untuk top speed?hi cam pick up?
 

phl6684

Moderator
Staff member
low cam utk pikap...pikap kuat top(high rpm) kureng...
high cam pikap kureng ...high rpm sedap...

low cam powerband dia kuat low-mid
high cam powerband kuat time mid - high

low cam bley wat men top gk...tp set spoket ratio kecik
high cam bley men pikap gk set ratio besar


klu salah tlg betulkan...
 

yusri166

New Member
low cam utk pikap...pikap kuat top(high rpm) kureng...
high cam pikap kureng ...high rpm sedap...

low cam powerband dia kuat low-mid
high cam powerband kuat time mid - high

low cam bley wat men top gk...tp set spoket ratio kecik
high cam bley men pikap gk set ratio besar


klu salah tlg betulkan...



mcm mana nak kenal low cam atau high cam...
 

cham

Moderator
Staff member
Nie nak tnye sbb mmber bdk puchong sorg nie dia nye head stand xde ley exzos n intake nye lubang..kawah valve pon xde ley..valve standd..cam indon rm400 bering pon tukar..dia nye motor memng laju kalah kamen..sbb sya dh try ngn dia..2 tiang tinggal =,=..ayo2...betul ke head stand lagi power dari head dah buat??sbb brg2 dia semua depan mata saya dia bukak..
 

Pandir135

Super Veteran
Nie nak tnye sbb mmber bdk puchong sorg nie dia nye head stand xde ley exzos n intake nye lubang..kawah valve pon xde ley..valve standd..cam indon rm400 bering pon tukar..dia nye motor memng laju kalah kamen..sbb sya dh try ngn dia..2 tiang tinggal =,=..ayo2...betul ke head stand lagi power dari head dah buat??sbb brg2 dia semua depan mata saya dia bukak..
Tu nama nya std modi bro cham, kat tmpat uncle ramai yg pkai head std, memey bleh pegi, tapi brape lama bleh tahan, silap2 valve kembang, ade yg dah berasap, makan ring, eo x cukup dan memacam lagilah...kih...kih...kih...

Moto kamen laju bertempat tu bro, sbb moto dia memanjang laju....kih...kih...kih
 

cham

Moderator
Staff member
Tu nama nya std modi bro cham, kat tmpat uncle ramai yg pkai head std, memey bleh pegi, tapi brape lama bleh tahan, silap2 valve kembang, ade yg dah berasap, makan ring, eo x cukup dan memacam lagilah...kih...kih...kih...

Moto kamen laju bertempat tu bro, sbb moto dia memanjang laju....kih...kih...kih
Kamen laju owhh..hahaha...pe entah dia bgi kat mentadak dia mkn..hahah..
So uncle head yg dah buat ley exzos,intake dan kawah valve lagi elok la erk???huhuhu..baru ingat nak top servis motor masuk std head..dgr uncle ckp takot lak..kih kih kih..
 

skyrocket

Super Veteran
Salam..prtanyaan tentang camshaft dari tie performance part (king) ada ssiapa pnh guna? Takat ni tgk dia pnya spring clutch amat memuaskn.tu nk tau cmana performance cam dia.klu ada y tau2 mntk share:)
 
Top