• If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)

Lampu Mentol Asyik Terbakar..mintak Bantuan Kenal Pasti Masalah.

wotwot

New Member
Salam kwn 135lc...sye menghadapi masalah lampu asyik terbakar je..ari tu gi kdai motor tuka bateri dengan rectifier..sebelum ni tuka rectifier juga..tgok2 jadi balik smpi ke bateri pun tuka...dah penat nak beli mentol dgn rectifier ni...rectifier je dah Rm60..kalo memanjang terbako rectifier tu duit pon terbako juga kan...skg nk tau punca magneto,wiring atau rectifer dan bateri atau ape?...spe yg pernah berlaku ke atau berpengalaman mintak tolong sgt2...mslh ni jadi kalo high rev..skg tak brani nk high rev biar je la 120kmh pon 120 la..janji tk terbaka lampu..mintak tolong sgt2...

P:s tak larat nk beli mentol..polis pon dah bnyk tegur ckp beli mentol secepat mungkin..tinggl saman je tak kluar lagi..

mintak maaf admin terbuka thread baru..baru perasan ada thread yang sme..bole padam thread ni..
 
Last edited:

adam_john99

Super Veteran
rectifier ori ke local???slalu kalau rectifier terbakar bile baru tukar leh claim warranty....mohon beli yang ori
 

taw

New Member
Salam kwn 135lc...sye menghadapi masalah lampu asyik terbakar je..ari tu gi kdai motor tuka bateri dengan rectifier..sebelum ni tuka rectifier juga..tgok2 jadi balik smpi ke bateri pun tuka...dah penat nak beli mentol dgn rectifier ni...rectifier je dah Rm60..kalo memanjang terbako rectifier tu duit pon terbako juga kan...skg nk tau punca magneto,wiring atau rectifer dan bateri atau ape?...spe yg pernah berlaku ke atau berpengalaman mintak tolong sgt2...mslh ni jadi kalo high rev..skg tak brani nk high rev biar je la 120kmh pon 120 la..janji tk terbaka lampu..mintak tolong sgt2...

P:s tak larat nk beli mentol..polis pon dah bnyk tegur ckp beli mentol secepat mungkin..tinggl saman je tak kluar lagi..

mintak maaf admin terbuka thread baru..baru perasan ada thread yang sme..bole padam thread ni..

Kawan pnh kene. Cable grounding dari mentol tu. Tambah seurat cable buat shortbody. Kawan lekat kat handle depan.
 
Top