• If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)

ekzos lc stndet

nizam88

Super Veteran
dia tnya...

" ekzos mnifold besa ley lju kew.. "

bleh la tahan, angin lepas.. dari pakai paip standat..
 

lordlimmi

New Member
mungkin dia pegi makan nasik kut, tu yg tak sempat nak tulis apa2. maklum je lah....baru balik dari sekolah :mrgreen: .
 

dinn977

Veteran
ha,..... sini geng...:)

kat sini ada soalan sket....

MODI EJOS STD :?:

1- ape saiz manifold yg sesuai ngan piston 60mm...???
sesuai+besh ntuk topspeed tanpa kehilangan/kekurangan pickup. :wink:

lg 1, kalu ade sesapa yg mmpunyai gambar keratan rentas ekjos std lc, tolong lah letak kat sini erk.... kite boleh belajar sama sama :lol:
 

nizam88

Super Veteran
tak tau la kalau paip std mody nih.. tak pernah test lagi.. takut lain jdinye.. tapi, member aku ada ckap camni...

"mnfld 2.0" n ending ngn 3.0""

mcam paip aku, dah modi minifold jer.. klu nak tgk, nnti aku amik gmbor...

and nih gmbar custom paip standart.. diambil dari website sini gak...

 

dinn977

Veteran
nizam88 said:
tak tau la kalau paip std mody nih.. tak pernah test lagi.. takut lain jdinye.. tapi, member aku ada ckap camni...

"mnfld 2.0" n ending ngn 3.0""

mcam paip aku, dah modi minifold jer.. klu nak tgk, nnti aku amik gmbor...

and nih gmbar custom paip standart.. diambil dari website sini gak...

pergghhhh.... besh la kawan kawan aku ni....
tye skejap je da dapat jawapan.....

ok...
kalu ahm, paip dalam tabung tu straight je kan sampai keluar...?
besenyer dowg modi buat mcm ahm gak kew ?
ade x detail2 pasal ejos lc ni ?

mari kite ramai ramai bongkar rahsia ekjos...... :lol:
 

kamenrider14

New Member
saya pun cadang nak tukar manifold... rasa cam sayng ekzos ori tapi kalau performance mntaapp akan di tukar tanpa was2..
nak tggu otai2 bagi petua dulu..
 

man_sate

Super Veteran
nizam88 said:
tak tau la kalau paip std mody nih.. tak pernah test lagi.. takut lain jdinye.. tapi, member aku ada ckap camni...

"mnfld 2.0" n ending ngn 3.0""

mcam paip aku, dah modi minifold jer.. klu nak tgk, nnti aku amik gmbor...

and nih gmbar custom paip standart.. diambil dari website sini gak...

terbaik gak ni...nak try la...ad ejos xpkai...
 

kid

Super Veteran
nizam88 said:
@kid

cam perli jerk.. tu kawan aku bgitau la.. kat group Rempit 135 LC facebook...
xder la sahabat... bukan perli nk berkongsi cerite jer.. selalu aku wat kon kat dlm pastu tanam silencer mati terus..
 

kid

Super Veteran
ehem..ehemm.. nak lukis x reti..nk buat reti ler.. kalu guner madifol after market tu..stoper belakang jgn buang..just buang 2nd cat tu kalu nak lg cantek..tp kalu modifol costem stoper tu leh buang..owh yer jgn besaq2 sgt modifol tu nanti x dok back peruse ...
 

dinn977

Veteran
kid said:
ehem..ehemm.. nak lukis x reti..nk buat reti ler.. kalu guner madifol after market tu..stoper belakang jgn buang..just buang 2nd cat tu kalu nak lg cantek..tp kalu modifol costem stoper tu leh buang..owh yer jgn besaq2 sgt modifol tu nanti x dok back peruse ...
salam bang.... nak tye lg...
minta pendapat . . .
tau x cine buat ejos kat sck tu, ok x dia buat ?
pkai manifold aftermarket + buang catalyzer+dia masukkan batang paip pendek kat dalam tabung tu..,
 

lordlimmi

New Member
dinn977 said:
kid said:
ehem..ehemm.. nak lukis x reti..nk buat reti ler.. kalu guner madifol after market tu..stoper belakang jgn buang..just buang 2nd cat tu kalu nak lg cantek..tp kalu modifol costem stoper tu leh buang..owh yer jgn besaq2 sgt modifol tu nanti x dok back peruse ...
salam bang.... nak tye lg...
minta pendapat . . .
tau x cine buat ejos kat sck tu, ok x dia buat ?
pkai manifold aftermarket + buang catalyzer+dia masukkan batang paip pendek kat dalam tabung tu..,
oh...chin ke apa nama org tua tu. aritu pun dia ada racun saya suruh buat. brp dia charge? 2 rat eh?? a'ah..nak tahu jugak dia buat samada ok ke tak.
 

kid

Super Veteran
dinn977 said:
kid said:
ehem..ehemm.. nak lukis x reti..nk buat reti ler.. kalu guner madifol after market tu..stoper belakang jgn buang..just buang 2nd cat tu kalu nak lg cantek..tp kalu modifol costem stoper tu leh buang..owh yer jgn besaq2 sgt modifol tu nanti x dok back peruse ...
salam bang.... nak tye lg...
minta pendapat . . .
tau x cine buat ejos kat sck tu, ok x dia buat ?
pkai manifold aftermarket + buang catalyzer+dia masukkan batang paip pendek kat dalam tabung tu..,
sck shah alam kew? kalu kat sane ok la die buat rm 150 sahaja x dok lebih.. die masuk modi 27mm 2nd stage 30mm stoper x buang cume die besar kan lubang belakang tu jew... so far komen dr bdk2 sane ok la..aku xpernah try lg cume dengaq komen bdk2 lc shah alam jew..
 
Top