• If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)

Cara Setting CDI BRT Smart Click DC Dualband utk 135lc

Rizal Ahmad

New Member
Assalamualaikum semua..nak tanya sikit pasal setting cdi brt smartclick dualband 16 step..yg mana satu button rpm n bdtc..tgk blkg kotak belah kiri bdtc n kanan rpm..kt cdi tk de tulis..
 

Attachments

Last edited:

ple5888

Veteran
Assalamualaikum semua..nak tanya sikit pasal setting cdi brt smartclick dualband 16 step..yg mana satu button rpm n bdtc..tgk blkg kotak belah kiri bdtc n kanan rpm..kt cdi tk de tulis..
Yg baru mmg mcm tu. Xde stiker tunjuk rpm ngan bdtc dh. Kena pndi agak2 sendiri jer
 

luqman2158

New Member
Salam, sy baru beli smart click ni. Tp bila try pusing tak prasan pula ada abcd tu. mungkin sebab lubang yg kecil tu lari sikit. Kalau ikut gambar ni parameter dia mmg tepat ke
 

man_sate

Super Veteran
Salam, sy baru beli smart click ni. Tp bila try pusing tak prasan pula ada abcd tu. mungkin sebab lubang yg kecil tu lari sikit. Kalau ikut gambar ni parameter dia mmg tepat ke
Waalaikumusalam, lama dah saya tak reply. Parameter ni tepat macam smartclick model 1st yang memang da ada parameter.

bro spec 63 cam custom spring valve tobaki brape nak set rpm dgn btdc
Lain moto lain set die tapi bole start dengan btdc 29° dan rpm 13k. Susah nak sampai 13k kalau on the road. Start dari situ. Pastu nanti adjust btdc je. Naik atau turun. Owner kene test.
 
Top