• If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)

Blok 66mm+23 22 Valve

Wpt - Kcy

Veteran
Kalau sleeve 68mm xyah korek...sleeve 78mm kene korek..yang saya pakai 78mm..kene korek...gamba oil cooler custom ade kat thread modification...tapi skang da ade jual yang da siap...tinggal pasang je...

Kalau 5s xyah tuka rod pon takpe...rod die besar...adik saya pakai 5s 65mm head hi speed 22 20..da 2 taun...bulan lepas baru rebore block sbb piston kecut...tuka cam sebab da ade kesan makan...setakat ni rod takde buat hal mcm 4 speed...tu pon sbb pakai castrol activ..

Bole pulas abis tapi tak perlu kerap sangat pulas abis...


mana nak beli oil cooler nie
 

Wpt - Kcy

Veteran
Sama2..just share pengalaman mane yang tau je...
Kalau nak tahan better tuka rod jaguh....rod jaguh cume kene adjust crankshaft kiri kanan je...
Sekarang pakai rod rxz..ade bearing dekat piston pin....setakat ni da pakai 1 tahun lebih...
Spec:
Piston 67mm
Crank faito 4mm rod rxz
Head Ori 24/22
Carb Uma 32mm
Oil cooler custom (bole tgk thread modification)

Pakai daily gi kejer...

Bro pakai 5 speed?

man besa buka Y15 dah ka? plan nak tukar blok nih, dah mula rasa slow:help:
 

man_sate

Super Veteran
man besa buka Y15 dah ka? plan nak tukar blok nih, dah mula rasa slow:help:
Xbiasa...huhuhuhuhu...takde lg org penah hantar...tp same je sistem dgn fz atau lc...block die tensioner lain...head die ade oxygen sensor....yg lain same je....
Buat je...hahahahaha....nanti update gamba2 sikit...
 

Kayang

Super Veteran
Sama2..just share pengalaman mane yang tau je...
Kalau nak tahan better tuka rod jaguh....rod jaguh cume kene adjust crankshaft kiri kanan je...
Sekarang pakai rod rxz..ade bearing dekat piston pin....setakat ni da pakai 1 tahun lebih...
Spec:
Piston 67mm
Crank faito 4mm rod rxz
Head Ori 24/22
Carb Uma 32mm
Oil cooler custom (bole tgk thread modification)

Pakai daily gi kejer...

Bro pakai 5 speed?
pin crank sama saiz ke @man_sate RXZ punya.. Piston apa pakai utk rod tu.
#specjahatni
 

Wpt - Kcy

Veteran
Sama2..just share pengalaman mane yang tau je...
Kalau nak tahan better tuka rod jaguh....rod jaguh cume kene adjust crankshaft kiri kanan je...
Sekarang pakai rod rxz..ade bearing dekat piston pin....setakat ni da pakai 1 tahun lebih...
Spec:
Piston 67mm
Crank faito 4mm rod rxz
Head Ori 24/22
Carb Uma 32mm
Oil cooler custom (bole tgk thread modification)

Pakai daily gi kejer...

Bro pakai 5 speed?

dekat mana nak buat valve besar untuk Head Ori?
 

zacktuuu

New Member
Bro asal yek top mati?700 meter
Spoket 15-31
Rim 18
Spec
Head 24/22
Block 65mm
Cab tzm
Cdi cardinal
Coil magnet racing bee
Coil plak uma
Cam uma v3
Full bearing fag
Gearbox xtukar
Just tukar rod sck
Lps 700 meter top termenung kt 150 gps
Gear 1 2 n 3...high rpm,tp gear 4,amat kecewa...kt c2 je
 
Last edited:

man_sate

Super Veteran
Bro asal yek top mati?700 meter
Spoket 15-31
Rim 18
Spec
Head 24/22
Block 65mm
Cab tzm
Cdi cardinal
Coil magnet racing bee
Coil plak uma
Cam uma v3
Full bearing fag
Gearbox xtukar
Just tukar rod sck
Lps 700 meter top termenung kt 150 gps
Gear 1 2 n 3...high rpm,tp gear 4,amat kecewa...kt c2 je
15-31 kecik sgt tu....pakai aloi 1.4 taya 80/90 depan belakang ke?
Coil magnet racing bee...ni magnet kecik kan?
 

zacktuuu

New Member
15-31 kecik sgt tu....pakai aloi 1.4 taya 80/90 depan belakang ke?
Coil magnet racing bee...ni magnet kecik kan?
Pakai rim yokohama 1.6 taya 60/90 depan blakang,coil magnet saje bro,magnet asal bro,ni dh try masuk spoket 16-35 okey ke bro?ke 14-30...
 
Top