• If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)

135 Lc Problem

cmril

New Member
assalam..rider n otai2..sy ada masalah dgn jentera 135lc v2..jentera sy meragam xtahu apa masalah nya..sblm ni sy pkai blok62 x1r, cam cms, cdi rextor, coil api rxz..blok calar dah..sy down grade kpd spect fz carb nsr cdi rextor cam cms..head ada bemgkok n dah skim head..motor sy timing xbetul la..lepas tu mati2..mcm xckup api, mcm minyak lebih, dah try mcm2 xjd jugak..pening kepala dah ni..bawak bpe org pomen dah ni..xjd jugak..nk start susah..mcm valve bocor..tp bila cek xbocor..dah granbal, dah tukar top set gasket, dah tukar coil magnet, plug, coil api, adjust mj pj, msuk cam ori motor balik, pomen buat mcm2 dah..tukar carb lain..pun sama..mslh sama jugak...ada yg boleh bantu x? sy dah pening..duit bnyk habes..motor problem..ni tersadai dah..xde motor lain nk pkai..sy stay pantai dalam kl..minta bantuan abg2 otai2 pomen2 yg berpengalaman bantu sy..jika ada yg sudi bantu wasap sy 0135321789..
 

man_sate

Super Veteran
assalam..rider n otai2..sy ada masalah dgn jentera 135lc v2..jentera sy meragam xtahu apa masalah nya..sblm ni sy pkai blok62 x1r, cam cms, cdi rextor, coil api rxz..blok calar dah..sy down grade kpd spect fz carb nsr cdi rextor cam cms..head ada bemgkok n dah skim head..motor sy timing xbetul la..lepas tu mati2..mcm xckup api, mcm minyak lebih, dah try mcm2 xjd jugak..pening kepala dah ni..bawak bpe org pomen dah ni..xjd jugak..nk start susah..mcm valve bocor..tp bila cek xbocor..dah granbal, dah tukar top set gasket, dah tukar coil magnet, plug, coil api, adjust mj pj, msuk cam ori motor balik, pomen buat mcm2 dah..tukar carb lain..pun sama..mslh sama jugak...ada yg boleh bantu x? sy dah pening..duit bnyk habes..motor problem..ni tersadai dah..xde motor lain nk pkai..sy stay pantai dalam kl..minta bantuan abg2 otai2 pomen2 yg berpengalaman bantu sy..jika ada yg sudi bantu wasap sy 0135321789..
Da try tuka cdi standard pon same ey?

Kalau pantai dalam bole cari kedai Y&E Tmn Kosas... Senior pomen situ berpengalaman.... Try tny pe masalah... Location die bole google kat maps...
 

cham

Moderator
Staff member
saya rasa ada 2 kemuskilan..
1.cdi
2.bentuk mcm cdi 125 tu tapi benda tu ada kat belah kiri or kanan body belakang..saya pun lupa dah apa nama benda tu.
 
Top