• If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)
phl6684
Reaction score
468

Profile posts Postings About

  • salam bro, nak minta pendapat. sy sudah memasang ekzos uma dan cdi uma. boleh beri cadangan terbaik untuk size sporket? standard motor 15-39. dan skg sy guna 15-37. pickup 1-2-3 ok boleh sampai 110. tapi bila gear 4, motor drop kuasa. berat sy 73kg.




    Wasalam bro.. Try up menjet 1 saiz.. Cth.. 105 ke 110.. Or 110 ke 115.. Spoket menten je..
    bos,sy newbie g.dlu modi ex5 je xpnah try lc. nak tnya sikit,kalo alloy block masuk ceramic piston leh than long dist tak??
    Assalamualaikum...saya nk tanya otai-otai semua....CDI MB Performance untuk 135LC V2 Standard ok x?
    saya nk set long ja dan sedap bawa....sbb nak ulang alik Penang-Perak....kalau elok...macam mana nk set CDI tu....ada tips tak....
    minta bantuan otai sekalian.
    #Beginner
    Salam otai
    .nk tny..mto lc model lma 5thun xpnh bt hal alhamdulillah..
    tetiba naik cntik ja..bhnti beli rokok truih piap....xleh hdop lampu meter bagai haram xnaik..awt erk.tukaq betry bagai dh sama ja..lpas2 dok esokny try start hdop tp lmpu dpn mmng xterang lngsung..ttup suiz..lex sejam start plak xidup..pasai paaaa erk tuan......
    salam bro, tumpang tanya, kalau nak setting mj pj carb mikuni vm28 untuk block fz150i skala apa yang sesuai?
    SALAM BRO.. nk bertnye nie.. modal dlm rm700.. nk upgrade blok,cam, spring valve klo boleh carb.. boleh x bro bg pndapat jnis2 nye.. model lc 4s. sbab da lme tgk forum tp was was lg..
    bro nk tnya nie , smasa bawa lc gua full throttle , tiba2 dia jadi mcm nak semput semput , lps tu ok balik .. kenapa ye ?
    salam otai2 , sya nie baru utk forum.... sya baru beli lc v1 tahun 2010 .. sume brng standard lagi.... boleh dapat 140km / kalo tunduk .... apa yg perlu tukar atau yg perlu setting untk dpt 180km ??
    salam bro..moto ak wat hal lgi la..lau tgh jln2 tu ak lpas throttle mst gear ak jdi cm tgh free..cm tgh tkan clutch..apsal eh jdi cmtu..ce mntak pendpt sikit..
    salam phl...set utk carb tzm cmne enh?....mj pj yg ssuai...block 62....
    salam bro...nak tny trumpet kao pki angin nak bukak berapa?sebb bobok(semput) dekat 60-80.nak kene up pilot ke?...macamne...TQ.sory sushkan
    phl6684
    phl6684
    pkai funnel turun mj or pj or kedua2 skli...
    salam bro phl. . gear box lc v1 gear 3 23/17 gear 4 23/22. . spec moto block fz, cam fz. . cdi brt . . coil plug uma. head da porting. . agk2 gear 4 tu pnye mate tkar mate brp best nak kasi long lbih pnjg?
    slm phl, nak tnye ni, sy pkai blok x1r62 cutting uma, cam cms, sv cms, uma 24, ezos 5speed direct pipe takim.. mj pj ape yg agak2 sesuai.. pning pale ni asek bukak pasang set.. hahah.. slalu lepak nurin x?
    phl6684
    phl6684
    pj 30 smpai 35
    mj 100 smpai 115
    Salam bro PHL .. maaf menganggu.. aq punya lc135 ade masalah .. masa aq membawa lc highway dalam 130 nak ke 140 mcm ade sebu atau jecking sikit laa kadang2.. Klu guna CDI standed dan CDI racing still sama jgk .... Way.... atau di sebbkan Seting carb atau valve spring ...
    phl6684
    phl6684
    spring valve racing..carb set len..mnyk xckup or lebih tuh
    Jarez_clank
    Jarez_clank
    Setting carb cantik.. kat aq punya Plug tgh cantik good masa aq tgk plug nya tu.. tp still ade jecking semput2 aduhai .. x kan laa aq punya valve spring.. Klu cari valve spring yg jiname untuk long distonya...
    amry
    amry
    knpe ea bile kite nek kn mj sje,,,,test2 semput..ker nk kne tune skru angin ea broo???tlg broo @ kne set pilot blik,,,,sy confuse,,,adoiii
    salam bro phl....setting cdi rpm dgn btdc...block sy pkai 62mm...cam cms.valve spring cms.carb rxz.. jdi ap setting rpm dgn btdc yg cun?....cdi brt smart click dual band ...hrap mmbntu...pliss
  • Loading…
  • Loading…
Top