1. Lets Play Games now at YamahaT150 ARCADE
    Click Here to play
  2. If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)
    Dismiss Notice

[WTA] FZ150I CAM VS UMA RACING CAM

Discussion in 'MALAYSIA: LC150 / 135LC owners' started by jpoplover, Oct 6, 2011.

  1. fikash

    fikash New Member

    Joined:
    Sep 8, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Country:
    Malaysia
    X drop... cuma dia termenung ... pastu baru naik slow2
     
  2. man_sate

    man_sate Super Veteran

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    814
    Likes Received:
    145
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Kajang
    Country:
    Malaysia
    Ni pandangan saya....xnk try pon xpe...hahahahaha

    Spoket belakang stay 37...tuka depan 14...
    Ekzos tu lawas sgt...try masok ekzos stendet...pastu test..update....hahahhaha
     
  3. syko

    syko New Member

    Joined:
    Jan 24, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location (city/province):
    Kuala Lumpur, Malaysia
    Country:
    Malaysia
    bro tumpang tanye la kalu sye pnye moto standard lc v1 dpt naek 140km/h boleh x lepas ni nk try tuka carb laen, tuka cam ngn exzos..
    tapi tu la tak tau nak pakai carb ape dengan cam ape yang sesuai..mohon bro2 sekalian bgi pandangan siket hehe
     
  4. man_sate

    man_sate Super Veteran

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    814
    Likes Received:
    145
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Kajang
    Country:
    Malaysia
    LC v1 140km/h? bole buat yg awak cakap...tapi kene tuka block (piston besar) tok kua kn performance sme brg2 yg awak tuka tu....bole try tuka cdi tapi pickup and bole tarik panjang, topspeed kemungkinan tambah +-10km/h....

    Carb pulak kalau tuka lain akan rase pickup tapi topspeed +- 10km/h...tapi setting kene btol....

    Cam cari low cam or cam potong...high cam kalau piston besar...
     
    Last edited: Aug 12, 2016
  5. fikash

    fikash New Member

    Joined:
    Sep 8, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Country:
    Malaysia

    ok... boleh try hujung bulan nie.. pape nti sya update.... huhuhu
     
  6. zacktuuu

    zacktuuu New Member

    Joined:
    Jan 25, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Country:
    Malaysia
    bro aku pakai cam lhk no 2 low cam xbest,tp aku pakai uma...layan perasaan sorg2 150-160
     
  7. GreenGoblin

    GreenGoblin New Member

    Joined:
    Sep 29, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Country:
    Malaysia
    Hai semua ...
    Nak tanya ckit..
    Saya baru je tgh project lc135 v2 4speed nih..
    Spec yg tgh buat skrg
    Blok Ag2000 62mm
    Head 19/22 sekali porting
    Spring clutch uma
    Spring valve Faito
    Oil pump Uma
    Carb keihin Pe28mm
    Cam..belum tau lg nak guna brand apa..rasa mcm nk try turbo cam faito..
    Boleh bg advise ckit cam apa nk guna..
     

    Attached Files:

  8. man_sate

    man_sate Super Veteran

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    814
    Likes Received:
    145
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Kajang
    Country:
    Malaysia
    Cam bole try Uma, CMS, TLC dan lain-lain....
     
  9. Wpt - Kcy

    Wpt - Kcy Veteran

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    268
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    143
    Location (city/province):
    Sungai Petani, Kedah Darul Aman
    Country:
    Malaysia

    man kla 65mm pakai carb V2 pilot n mainjet apa yg cun...nak tolong member set
     
  10. man_sate

    man_sate Super Veteran

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    814
    Likes Received:
    145
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Kajang
    Country:
    Malaysia
    Xpenah set lg block besa tu pakai carb standard....upload gamba plug....bole tengok dari situ
     
  11. Wpt - Kcy

    Wpt - Kcy Veteran

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    268
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    143
    Location (city/province):
    Sungai Petani, Kedah Darul Aman
    Country:
    Malaysia

    wokey
     
  12. GreenGoblin

    GreenGoblin New Member

    Joined:
    Sep 29, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Country:
    Malaysia
    Ok x kaler plug mcm nie..
    Spec yg saya guna seperti yg saya postkan sebelum ni..
    Test ride dpt 160km
    Spoket 15-36
    Berat saya 88kg
     

    Attached Files:

  13. man_sate

    man_sate Super Veteran

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    814
    Likes Received:
    145
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Kajang
    Country:
    Malaysia
    Putih perang...up mainjet lg...
     
  14. fikash

    fikash New Member

    Joined:
    Sep 8, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Country:
    Malaysia
    guys.......
    sy pasang blok fz.. cam fz... cdi racing.... carb standart... nk kena setting tepet x? ekzos standard pastu meletop letop.... spoket 15 37
    top speed dapat 130 tegak
    lc v2 5s..
    pulas throttle rasa berat ja....
    minyak makan kuat jugak... sedihh....:(
     
  15. man_sate

    man_sate Super Veteran

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    814
    Likes Received:
    145
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Kajang
    Country:
    Malaysia
    Bro...spoket depan turun 14...macam saya post sbelom ni...15 tok 5speed berat...
    sbb tu minyak kuat bro...
    Xya set tepet...Setting moto da ngam? kalau ngam xmeletop2...
    CDI pe bro?
     
  16. fikash

    fikash New Member

    Joined:
    Sep 8, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Country:
    Malaysia
    ha.. lupa pulak haritu .. nak kena tukar 14....
    tepet kiranya x payah set la.... cdi kozi... huhu.. x da modal nk beli cdi uma.... setting moto x ngam lagi rasanya.... dok meletop jugak sikit2....
     
  17. fikash

    fikash New Member

    Joined:
    Sep 8, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Country:
    Malaysia
    satu lagi... apa punca yg meletop tu.... ? mohon tunjuk ajr....
     
  18. ali imran

    ali imran New Member

    Joined:
    Jun 2, 2012
    Messages:
    70
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    8
    Location (city/province):
    Kota Bharu
    Country:
    Malaysia
    Lubang AIS kena tutup bru x letup. Letup tu mksdnye pembakaran x sempurna. Samada minyak lebih atau angin lebih.
     
    fikash likes this.
  19. man_sate

    man_sate Super Veteran

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    814
    Likes Received:
    145
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Kajang
    Country:
    Malaysia
    Macam ali imran cakap lubang AIS kena tutup...tapi xtutup pon takpe.... sbb setting xngam lg.....
    kalau da ngam pon mmg meletop...kene tutup la AIS tu...

    AIS ni function die supaya bagi pembakaran yang keluar dekat ekzos tu mesra alam...pembakaran yang sempurna tu pembakaran mesra alam lah...selalu jadi meletop sebab setting minyak lebih...bile minyak yang berlebihan tu kua dengan asap ekzos...AIS ni la beutral kan die....bagi pembakaran tu sempurna...
    Tu yg meletop2...
     
    fikash likes this.
  20. fikash

    fikash New Member

    Joined:
    Sep 8, 2015
    Messages:
    23
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Country:
    Malaysia
    dah tutup lubang ais tu... tp masih meletop... cuma kurang sikit la dari x tutup... tp still ada lagi hujung2... rasa pomen setting x kena la.... hmmmm.... sentuhan kecundang gamaknya.... huhu...
     

Share This Page