1. Lets Play Games now at YamahaT150 ARCADE
    Click Here to play
  2. If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)
    Dismiss Notice

Tips Menjaga Penukaran Minyak Hitam dari HLY

Discussion in 'MALAYSIA: LC150 / 135LC owners' started by Seli, Oct 10, 2011.

  1. phl6684

    phl6684 Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    4,530
    Likes Received:
    464
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    sungai petani,kedah--->desa pandan,ampang
    Country:
    Malaysia
    hehehhee...
     
  2. Pandir135

    Pandir135 Super Veteran

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Messages:
    1,205
    Likes Received:
    323
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    serdang
    Country:
    Malaysia
    Ohh..dekatlah tu...klo senang turunlah serdang...bleh uncle rekomen pomen2 uncle,
    ade yg pandai bikin std upgrade...ade yg pandai modi big bore...kita bleh servey2 dn tnya hrga atau
    bli brang sndiri tnya upah psang je......
    Tapi minggu ni x bleh sbb uncle kna gi Selama Perak, sedara menantu uncle kawinkn anak..nntilah
    kita gi servey ngan geng yg lain.
     
  3. Seli

    Seli Super Veteran

    Joined:
    Oct 8, 2011
    Messages:
    391
    Likes Received:
    47
    Trophy Points:
    353
    Location (city/province):
    Bandar Saujana Putra, Selangor, Malaysia
    Country:
    Malaysia
    Betul ker nie ORI..????:eek:
    Kalau kat HLY tak dpt hraga nie!!!!

    Lagi satu.... benarkah Block FZ nie tetap menjadi pilihan berbanding jenama yg lain??
    1. Ketahanan & Reliability
    2. Ori Yamaha
     
  4. Led

    Led Member

    Joined:
    Oct 5, 2011
    Messages:
    177
    Likes Received:
    26
    Trophy Points:
    46
    Location (city/province):
    Kuala Lumpur
    Country:
    Malaysia
    setau sy blok fz ori made in indon finishing luarannya mcm kasar..xbrp cantik n kemas..tu trade mark
    ori..nmpk mcm grisan halus seakan crack tp bkn crack(mgkin x smua blok ada)..kaler dia pun kusam je..skali pndg mcm x yakin je
    tp tu lah yg ori..
    utk soalan bro seli rsnya skrg ni dh trlalu byk blok besa a/m..murah2lak tu bnding blok fz..
    tp bg yg pentingkan kualiti tahan lasak terutama selalu jalan jauh..blok fz adalah pilihan yg terbaik...
     
  5. Seli

    Seli Super Veteran

    Joined:
    Oct 8, 2011
    Messages:
    391
    Likes Received:
    47
    Trophy Points:
    353
    Location (city/province):
    Bandar Saujana Putra, Selangor, Malaysia
    Country:
    Malaysia
    Bro Led..

    Cam tu yer... hmm.. baru saya tahu...:rolleyes:
     
  6. phl6684

    phl6684 Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    4,530
    Likes Received:
    464
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    sungai petani,kedah--->desa pandan,ampang
    Country:
    Malaysia
    nice info....btw uncle..u got pm...
     
  7. kamen rider x

    kamen rider x Super Veteran

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    2,383
    Likes Received:
    325
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    Klang
    Country:
    Malaysia
    Betul tu.. Skli kita tgk2 belek2 made in indonesia tu cam x yakin je.. Tapi mmg ori kilang yamaha molding dia kuar rupa hodoh ctu laa.. ;););)
    Tp mmg blok dia mahal sket drpd bese, dan blok dia tu kebah haba thn panas x spt "blok lesing" kdai spare part sme jual murah2 laju2 tu.. :eek::eek::eek:
    Yg bese tu sleeve dia besi mmg speed cepat, panas pun cepat,cam bwk moto king of the road the boss Rrr Lex Jet (RXZ)....
    hehehe.. :p:p:p


    -Biar nmpk buruk di dlm tapi dia ley kuar power tahan lama..hehehehe.. :p:p:p -
     
  8. phl6684

    phl6684 Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    4,530
    Likes Received:
    464
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    sungai petani,kedah--->desa pandan,ampang
    Country:
    Malaysia
    btol tuh...
     
  9. skyrocket

    skyrocket Super Veteran

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Messages:
    651
    Likes Received:
    82
    Trophy Points:
    356
    blok fz klu bwk brembat je men pick up rosak connecting rod mkn blok jgk t..so brpada2 la;)
     
  10. Ahmad Firhanuddin

    Ahmad Firhanuddin New Member

    Joined:
    Oct 30, 2011
    Messages:
    39
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    11
    Location (city/province):
    Seri Kembangan, Selangor
    Country:
    Malaysia
    Uncle InsyaAllah nanti sy trun..
    Skrg ni duk busy study lagi kat Perlis..
    Nsib la moto tu hanye rosak kt Rocker Arm and Camshaft je..
     
  11. Pandir135

    Pandir135 Super Veteran

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Messages:
    1,205
    Likes Received:
    323
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    serdang
    Country:
    Malaysia
    syukurlah x lah teruk sprti yg di jangka...pas nih kna lah jaga betul2, minyak kna slalu check dn tukar....
    ya bila bro cuti ke bleh lah kita jumpa ramai2....
     
  12. Seli

    Seli Super Veteran

    Joined:
    Oct 8, 2011
    Messages:
    391
    Likes Received:
    47
    Trophy Points:
    353
    Location (city/province):
    Bandar Saujana Putra, Selangor, Malaysia
    Country:
    Malaysia
    Betul tu kata Uncle.... saya sokong 100% :rolleyes:
     
  13. Ahmad Firhanuddin

    Ahmad Firhanuddin New Member

    Joined:
    Oct 30, 2011
    Messages:
    39
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    11
    Location (city/province):
    Seri Kembangan, Selangor
    Country:
    Malaysia
    Uncle sy cuti pertengahan bulan 1..
    So lambat lagi le..
     
  14. kamen rider x

    kamen rider x Super Veteran

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    2,383
    Likes Received:
    325
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    Klang
    Country:
    Malaysia
    Haaa.. Klau ctu kite tgu MOD PHL mai KL cni blk... Kite sme pakat jpe g TTS ramai2 pas bulan 1 amacam sme???











    -Harap2 awal tahun jln clear la xde hlgn ppe lg...Ley jpe rider2 sme.... Amin, amin, amin...Doa-doakan lah... :rolleyes::rolleyes::rolleyes:-
     
  15. phl6684

    phl6684 Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    4,530
    Likes Received:
    464
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    sungai petani,kedah--->desa pandan,ampang
    Country:
    Malaysia
    wow...idea bernas...eeehhehehehhe
     
  16. Seli

    Seli Super Veteran

    Joined:
    Oct 8, 2011
    Messages:
    391
    Likes Received:
    47
    Trophy Points:
    353
    Location (city/province):
    Bandar Saujana Putra, Selangor, Malaysia
    Country:
    Malaysia
    Lagi sekali saya sokong 100% TTS nie.... insyallah..:rolleyes:
     
    phl6684 likes this.
  17. Pandir135

    Pandir135 Super Veteran

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Messages:
    1,205
    Likes Received:
    323
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    serdang
    Country:
    Malaysia
    Bro seli, sokong tu sokong jugak, takut nnti bila dah set, bro seli plak yg xde...kih...kih...kih...hampa kita nnti....
    tapi bak kata bro...insyallah....kalau ade jodoh kita brjumpa jugak......

    Bro kamen,

    Uncle pun brharap begitu gak, jalan clear hendaknya pda tahun depan....
    klo x trpaksa ade satu moto std gaban buat riki dulu kat depan, pas tu roger jika line clear....
     
  18. Seli

    Seli Super Veteran

    Joined:
    Oct 8, 2011
    Messages:
    391
    Likes Received:
    47
    Trophy Points:
    353
    Location (city/province):
    Bandar Saujana Putra, Selangor, Malaysia
    Country:
    Malaysia
    Well.... yg nie serah kat saya... since sy punya yg masih std lagi....:D
    Insyallah...
     
  19. kamen rider x

    kamen rider x Super Veteran

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    2,383
    Likes Received:
    325
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    Klang
    Country:
    Malaysia
    Betul tu Uncle, Kamen pun harap2 sgt xde gangguan time TTS tu nanti..
    Klau ade Rider yg offerkan diri jadi "leader khas sementara line clear" (moto std gaban) utk survey line lagi bagus... Huahuahua... :p:p:p








    -Selalu klau Kamen g konvoi ramai2 dulu yg "std Kamen amat hormati", Kamen bagi Rider tu jln dpn jauh2 dulu...
    Kamen sampai last pun xpe, janji smua x b'pecah.. Kikikikiki...:D:D:D-
     
  20. Seli

    Seli Super Veteran

    Joined:
    Oct 8, 2011
    Messages:
    391
    Likes Received:
    47
    Trophy Points:
    353
    Location (city/province):
    Bandar Saujana Putra, Selangor, Malaysia
    Country:
    Malaysia
    Baik Tuan.... menjunjung tugas demi negara.....:D
     

Share This Page