1. Lets Play Games now at YamahaT150 ARCADE
    Click Here to play
  2. If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)
    Dismiss Notice

PERHATIAN KEPADA ' GUEST VIEWERS'

Discussion in 'MALAYSIA: LC150 / 135LC owners' started by Pandir135, Dec 8, 2011.

  1. phl6684

    phl6684 Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    4,530
    Likes Received:
    464
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    sungai petani,kedah--->desa pandan,ampang
    Country:
    Malaysia
    mmg xleh tuko..heheheheh
     
  2. hyry

    hyry New Member

    Joined:
    Aug 31, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location (city/province):
    kuching
    Country:
    Malaysia
    salam perkenalan semua,
    saya budak baru belaja (lau umur tu x lah budak sangat :)),
    tp lau pasal LC ni kira budak lg.. tau pkai je..he3..
     
  3. Pandir135

    Pandir135 Super Veteran

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Messages:
    1,205
    Likes Received:
    323
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    serdang
    Country:
    Malaysia
    Assalammualaikum warga LCians,

    Uncle ingin mengigatkan diri uncle dan smua warga LCians sklian, terutama kpda yang baru join Blog
    YamahaT135 ini. Kita disini skadar menumpang dalam blog ini, dan hendaklah kita ingat,kita terpaksalah
    mengawal had ruang yg diberi khas utk kita.

    Kepada mereka yg baru, sebelum membuka thread2 yang baru, tolonglah diminta kerjasama utk membaca dulu
    thread2 yang ada. Jangan membuka thread hanya untuk bertanya pekara yang sudah terlebih dahulu dibuka threadnya
    dgn pertanyaan yang sama. Masalahnya bukan kami tak mahu melayan, tetapi kesian kpda Moderator kita, yg terpaksa
    mengurus had ruang yg di beri oleh tuan tanah blog ini.

    Kalau nak tau mcam mane nak buat moto kita laju, imbas saja title2 thread yg sedia ade baca dan masuk saje utk buat
    ape2 pertanyaan didalamnya. Maaflah jika ada yang sudah sedia maklum tentang pekara ini, tapi ini sekadar ingat meingati saja.
    Rajin2 lah membaca dan apa2 pun kita kena senantiasa bersabar. Kepada mereka yang baru join, uncle ucapkan selamat berforum,
    in sya Allah, kami otai2 sedia membantu selagi termampu. Ada juga yg newbie dalam blog ini, tapi dah otai diluar sana...kih...kih..kih..

    Sekali lagi dan akhir sekali, kepada newbie kalau anda mendapat jawapan " Rajin2lah membaca" jangan kecil hati, bukan kami tak mau
    tolong atau layan, tapi hanya mengalihkan anda ke thread2 yg sedia ada utk anda smua membaca dan klo x paham message direct kpda
    otai2 yg boleh membantu......

    Terima kasih kepada moderator kita PHL, kerana selama ini telah menguruskan ruang ini,tanpa ade ape2 keuntungan,hanya Allah saje yang dapat membalas budi baik beliau......"Sebagai Insan biasa, kita tidak 100% sempurna, selagi kita hidup,selagi itulah kita kena belajar dan mengajar sesama kita, utk kita menjadi sempurna......In sya Allah...

    Wasallam.
     
    Power Ride, aboy, Kayang and 2 others like this.
  4. aboy

    aboy New Member

    Joined:
    Dec 26, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location (city/province):
    kuala lumpur
    Country:
    Malaysia
    Salam kenal semua.....Assallamualaikum.....:)
     
  5. Pandir135

    Pandir135 Super Veteran

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Messages:
    1,205
    Likes Received:
    323
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    serdang
    Country:
    Malaysia
    Walaikum salam,

    Mane smua org nih, knape xde siape yg menjawab salam bro aboy?
    Selamat berkenalan bro aboy,selamat berforum.
     
  6. Azrul

    Azrul New Member

    Joined:
    Feb 3, 2013
    Messages:
    31
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    Location (city/province):
    Johor
    Country:
    Malaysia
    salam.. er, tak pasti nak post kat mane sbb baru lagi. cari thread kenalan takde plk. saya pengguna lc5s v2. area johor. baru menceburi dunia 4 stroke ni. sblum ni layan rg ngan 125z. silap dan salah tolong tunjukkan. terima kasih.
     
  7. phl6684

    phl6684 Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    4,530
    Likes Received:
    464
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    sungai petani,kedah--->desa pandan,ampang
    Country:
    Malaysia
    waalaikumsalam bro aboy..selamat berforum:)
     
  8. rejectedapple

    rejectedapple New Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location (city/province):
    kedah
    Country:
    Malaysia
    salam..thehehehehe...
    selamat kenai2..
    mai loq staq pekena gulai kawah...
     
  9. Pandir135

    Pandir135 Super Veteran

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Messages:
    1,205
    Likes Received:
    323
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    serdang
    Country:
    Malaysia
    walaikum salam,

    Slalu gak uncle gi loq stag tu...kih..kih..kih
    Slamat ber forum ya...
     
  10. Roy_LC5S

    Roy_LC5S Member

    Joined:
    Aug 6, 2013
    Messages:
    139
    Likes Received:
    73
    Trophy Points:
    43
    Location (city/province):
    johor
    Country:
    Malaysia
    assalamualaikum. member baru di sini. dari selatan tanah air. selamat berkenalan.
     
  11. X2power

    X2power New Member

    Joined:
    Nov 19, 2013
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Country:
    Malaysia

    Salam bole dapat no contact uncle?
     
  12. X2power

    X2power New Member

    Joined:
    Nov 19, 2013
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Country:
    Malaysia
    019-3232742 kahar
     
  13. GhosT.Lordz

    GhosT.Lordz Super Veteran

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Messages:
    2,185
    Likes Received:
    26
    Trophy Points:
    373
    Location (city/province):
    Putrajaya , Malaysia
    Country:
    Malaysia
    wow.. lama xmasuk.. hehe..setahun skali..

    dapat tau PHL dah kawen...tahniahlaa huhuh
     
    phl6684 likes this.
  14. phl6684

    phl6684 Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    4,530
    Likes Received:
    464
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    sungai petani,kedah--->desa pandan,ampang
    Country:
    Malaysia
    heehehhe..alhamdulillah...
     
  15. Hafiz3237

    Hafiz3237 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Country:
    Malaysia
    Hi assalamualaikum sy muhd hafiz dari cheras pemilik yamaha lc 4s baru 2 bulan pakai. Harap boleh beri tunjuk ajar sebab kurang mahir bab motor ni .
     
  16. rusyaidi

    rusyaidi New Member

    Joined:
    May 15, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Location (city/province):
    Kuala Lumpur
    Country:
    Malaysia
    Salam semua. Baca dah 2 3 kali. Akhirnya berjaya register. Salam pengenalan buat rakan2 yang masih di sini.
     
    cham likes this.
  17. Lukman7390

    Lukman7390 New Member

    Joined:
    May 9, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Country:
    Malaysia
    Assalamualaikum dan salam kenal pada otai2 di forum ni. Terima kasih kerana memberi ruang pada kami yg newbie untuk berkongsi maklumat yg berguna. Saya dah lama follow forum ni tapi cuma cedok2 ilmu bernas dari otai2 semua. Cuma kurang arif ttg peraturan pertanyaan soalan. Adakah kita boleh menyelit mana2 thread untuk bertanya atau perlu buka thread baru?
     
  18. man_sate

    man_sate Super Veteran

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    814
    Likes Received:
    145
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Kajang
    Country:
    Malaysia
    Waalaikumusalam...selamat datang...bole menyelit je kalau soalan nak tanya tu berkenaan dengan thread tu...try search thread yg berkenaan dengan soalan tu...kalau takde baru bukak lain...
     

Share This Page