1. Lets Play Games now at YamahaT150 ARCADE
    Click Here to play
  2. If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)
    Dismiss Notice

(modi)minta Pendapat Otai2 Semua

Discussion in 'MALAYSIA: LC150 / 135LC owners' started by Miro99, Jan 29, 2017.

  1. Miro99

    Miro99 New Member

    Joined:
    Jan 4, 2016
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Country:
    Malaysia
    As salam..sy budak2 lg dlm modi2 ni..
    Block 62mm sesuai ke utk long distance..?
    Brand ape yg trbaik..?
    Kene tukar rod jgk kea kalo pakai 62mm..?
    Ape lg patut tukar kalau pakai 62mm..?
    Berape anggaran hrga block n upah..?

    Tlg ya otai2 sume
     
  2.  
  3. ple5888

    ple5888 Member

    Joined:
    Aug 6, 2013
    Messages:
    173
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    36
    Country:
    Malaysia
    Ada bajet msk uma bro...klu msk saiz 62mm x perlu tukar rod
     
  4. ple5888

    ple5888 Member

    Joined:
    Aug 6, 2013
    Messages:
    173
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    36
    Country:
    Malaysia
    Dh msk blok besar tu head elok kena porting lubang minyak ngan ekzos...cam kena tukar cam racing. Ada bajet tukar cdi ngan carb
     
  5. man_sate

    man_sate Super Veteran

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    814
    Likes Received:
    145
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Kajang
    Country:
    Malaysia
    Waalaikumusalam,
    Sesuai untuk long distance kalau jaga minyak hitam.
    Macam ple5888 cakap ade modal amik UMA. Selain dari tu CMS. X1R kualiti da tak bagus.
    Rod tak perlu tukar.
    Cam, spring valve, gasket head tembaga, coolant dan minyak hitam.
    UMA tak tau berapa harga. CMS membe beli baru2 ni RM 450. Upah RM 100- RM 150.

    Saya baru cakap kat thread satu lagi
    http://www.yamahat135.com/threads/big-bore-kit-hicam-spring-valve.19717/
     
  6. Mireee

    Mireee New Member

    Joined:
    May 30, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Country:
    Malaysia
    beli brg sendiri dan mintak psg dkt kedai pun boleh kan? saya nk mencari bengkel yg pandai buat area mana ada ea?
     
  7. man_sate

    man_sate Super Veteran

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    814
    Likes Received:
    145
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Kajang
    Country:
    Malaysia
    Waalaikumusalam,
    Bole je... Dok area mane?
     
  8. Upstroke_jupiter

    Upstroke_jupiter New Member

    Joined:
    Jun 8, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Location (city/province):
    Bumi Allah
    Country:
    Malaysia
    Waalaikumsalam wbt
    Saya share sikit apa yang saya tau ya...
    Blok cms okay

    Soal rod pulak
    Rod standard untuk model 4S boleh sapot sampai blok saiz 63 tanpa masalah
    Rod standard untuk model 5S boleh sapot sampai blok saiz 66 tanpa masalah
    Jadi x perlu bazir duit untuk ganti rod...melain kan dah mmg perlu overhaul atau nak main bearing...baru ganti rod sekali...pendapat saya saja
     
    adamshukor and man_sate like this.

Share This Page