1. Lets Play Games now at YamahaT150 ARCADE
    Click Here to play
  2. If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)
    Dismiss Notice

Macam Mana Nak Buat Lc 5 Speed Laju

Discussion in 'MALAYSIA: LC150 / 135LC owners' started by yus, May 25, 2012.

  1. MatKet

    MatKet New Member

    Joined:
    Jul 5, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Country:
    Malaysia
    askum semua...sy baru 2 bln guna lc5s...2014version...smua stndrt kcuali ekjos cj ipoh cutting stndrt...top klu ride tegak 120kmh..tunduk dptla 130kmh...mileage dh 8k..sbb slalu ride blik kdah dri kl...mnggu dpn nk modi kasi masuk jin

    blok cms63mm
    carb tzm
    sv racing
    sc racing
    cam fz
    cdi brt dualband
    n sproket 15 35..

    ok x spec ni?
     
  2. emkayfie

    emkayfie New Member

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Country:
    Malaysia
    salam bro2 sekalian.
    sekarang motor lc 5s 2013 dpt dlm 110kmph. berat 1++kg, pakai box givi 30L, n suka tayar besar, suka corner. ulang alik KL-shah alam
    apa seranan nk upgrade?
    apa yg sedap nk upgrade part kecik2 dlu? rantai+carb+exhaust okey ke? camshaft + cdi kena gak ke? target nk 150-160kmph je setakat ni.
    yg dah ubah hanya rantai which no different. 15-38-428. hahaha
    saya duk area sentul.
     
  3. Amad

    Amad New Member

    Joined:
    Mar 25, 2012
    Messages:
    33
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    8
    Country:
    Malaysia
    lc 5 speed lebih sesuai pakai 65mm. boleh nak cuba 62-63mm tapi tak keluarkan potensi sebenar dia.
     
  4. abe_am

    abe_am Veteran

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    179
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    133
    Location (city/province):
    Puchong Utama, Puchong
    Country:
    Malaysia
    blok 65 lak apa cam yg sssuai? cms ok ker?ker hispeed 6.2 lift?
     
  5. Amad

    Amad New Member

    Joined:
    Mar 25, 2012
    Messages:
    33
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    8
    Country:
    Malaysia

    setakat ni banyak aftermarket cam yg saya try tapi yang betol2 puaskan hati cuma cam pitstop dan cam uma. tapi ni untuk standard modi head standed @ 19-22 = blok 65mm, carb, cams. kalau head >22-24 , saya hanya pakai uma, takpun custom cam :)
     
    Last edited: Aug 25, 2014
    abe_am likes this.
  6. abe_am

    abe_am Veteran

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    179
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    133
    Location (city/province):
    Puchong Utama, Puchong
    Country:
    Malaysia
    owh ek..tq bro
     
  7. Amad

    Amad New Member

    Joined:
    Mar 25, 2012
    Messages:
    33
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    8
    Country:
    Malaysia
    spec motor @abe_am camne sekarang?
     
  8. robot

    robot New Member

    Joined:
    Sep 11, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Country:
    Malaysia
    Sye pkai carb uma 28 blok uma ceramic 62 cam uma, spoket 15 36, exsoz standard lgi.. Tunduk baru dpat 130km/j . Pastu minyak macam kuat je.. Kenape macam tu.. Memang mcam tu ke bro..?
     
  9. Amad

    Amad New Member

    Joined:
    Mar 25, 2012
    Messages:
    33
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    8
    Country:
    Malaysia
    main jet ngn pilot berapa ya bro.setting tak kena tu.
     
    cham likes this.
  10. lc5speed

    lc5speed New Member

    Joined:
    Sep 13, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Country:
    Malaysia
    cdi dah tkar ke..
     
  11. abe_am

    abe_am Veteran

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    179
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    133
    Location (city/province):
    Puchong Utama, Puchong
    Country:
    Malaysia
    mulut dah besar, perut dah besar..tp kentut xlepas,,mmg kuat mkn mnyk bro.
    mksd aku kne tkar ekzos yg lawas skit cutting std mcm cj ipoh, abm or kozi.
    bru ngam dgn blok n carb besar tu.set skit insyllah cntik.
    klu nk 100% performance blok n carb tukar ekzos open camber la..huhu
    pom pom pommmm
     
  12. robot

    robot New Member

    Joined:
    Sep 11, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Country:
    Malaysia
    <lc5speed > Cdi x tau brand ape tah $250 beli kat org.. :(
    < Amad > Main jet ngan pilot x tau pulak member yg pasang.. :(
    Bulan ni sye nak tukar exsoz pulak.. Cam pndapat <abe_am> .. ;) mungkin leh perbaiki masalah saye tu...
    Skrang petrol 10km=RM1 aduyai....
     
  13. wotwot

    wotwot New Member

    Joined:
    Sep 7, 2013
    Messages:
    52
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    8
    Country:
    Malaysia
    sye pki spec lebih kurg mcm bro jgak tp v1 cuma full pki uma racing..penggunaan minyak okay s.alam-kl setengah bole balik..rse bro tuka eksoz tu pki kozi cutting standard tu mmg sedap pickup ada top pon ada.. betul kata abe_am tu...bila dah semua besa maka angin kluar pon kne lawas lagi..carb uma ni kalo setting nye cun mmg sedap...kalo nk lagi cepat rse top bt head tu skit pki valve besa..spring valve racing dan high cam uma..berdesup bro..cdi pula bro pkai brt atau arata klo nk lg sedap uma imc tu...saya pki MJE je harga 160 bole thn cdi ni..maaf saya newbies..
     
    abe_am likes this.
  14. robot

    robot New Member

    Joined:
    Sep 11, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Country:
    Malaysia
    Teri
    Terime kasih bro atas cdangan dan nasihat.. Mggu depan sye try tukar ekzos pulak.. Harge kozi cutting standard RMbrape bro..?
     
  15. wotwot

    wotwot New Member

    Joined:
    Sep 7, 2013
    Messages:
    52
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    8
    Country:
    Malaysia
    v1 kozi cut standard sye beli mse tu rm150++ kalo v2 saya tk pasti..try cari kdai berdekatan tnye harga brpe..
     
  16. abe_am

    abe_am Veteran

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    179
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    133
    Location (city/province):
    Puchong Utama, Puchong
    Country:
    Malaysia
    cdi bru ke seken yg smpi rm250 tu?
    dlu spec syablok 65 head 22/24 cam uma carb uma 32.set dah cun skit je wlaupon xhbs dset coz nk ride g cameroon..
    tme blik ikut highwy smpang pulai.kluar highwy je smua pkat fly, fz 5,6 biji belang n lc.aku dok blkg sorg naik 100kmj dorg smua fly tggl aku..tba2 rse angin nk pecut.try rembat dgn cam uma cpt dpt top..wlupon dorg fly dlu aku smpt ptong dorg blik termsuk smua abam2 fz tegak je.tu pon brpe km je dh dpt kjar.tggl sorg je abam fz pkai fering r6 moto dh buat..tegak lmbt lak nk potong try tnduk bru lju ptong pstu dia dok main2 cucuk angin..
    spec uma puas ati dpt tggl dorg..lps tu tkar highcam cms dh 2mmgu set xngam..cam cms lmbt naik la cmpare uma.kne trunkn mjl lg n naikn spoket bru rse rngan. tupon lmbt dpt top..sdih tol..tgh cri seting lg..rse nk tkr cam uma blik pon ade..hoho.cam uma dpt rpm 10.5 k msa ats highwy smpg plai.tu pon mlm.dgn cms bru naik 9k..tgh cri setting lg ni.
     
  17. robot

    robot New Member

    Joined:
    Sep 11, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Country:
    Malaysia
    Block uma ceramic 62
    Carb uma 28
    Cam uma
    Ekzos kozil cutting standard
    Spocket 15/36
    Top speed GPS 142 KM/J = Meter moto 160km/j (tunduk)
    Camne nak UP kan lagi performan nie....?
    Saye ngat nak cari CDI...
    Cdi ape yang bagus, harge yg bpatutan bro..??
     
  18. abe_am

    abe_am Veteran

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    179
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    133
    Location (city/province):
    Puchong Utama, Puchong
    Country:
    Malaysia
    BRT, REXTOR hrga brpatutan tp than lama..
     
  19. robot

    robot New Member

    Joined:
    Sep 11, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Country:
    Malaysia
    <Abe_am>
    Skrg sye tgah pkai CDi oren thailand..
    Dpat top GPS 142-147km/j
    Klu pkai cdi BRT,REXTOR tu..top speed mau naik lgi ke ye...?
     
    double A likes this.
  20. cham

    cham Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 7, 2012
    Messages:
    441
    Likes Received:
    143
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Shah Alam, Malaysia
    Country:
    Malaysia
    Salam,hai semua..skrg banyk dah dpt resepi utk 5s..syabas kepada yg berjaya..dan yg belum berjaya sila semak post2 sebelum ini mungkin boleh membantu anda utk menyelesaikan masalah topspeed menung.
     

Share This Page