1. Lets Play Games now at YamahaT150 ARCADE
    Click Here to play
  2. If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)
    Dismiss Notice

Jom Sembang Pasal Tayar ??

Discussion in 'MALAYSIA: LC150 / 135LC owners' started by darels, Mar 27, 2012.

  1. phl6684

    phl6684 Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    4,530
    Likes Received:
    464
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    sungai petani,kedah--->desa pandan,ampang
    Country:
    Malaysia
    panas sdap tayar michelin..tp hujan mcm uncle ckp la..melicin ja performance dia..heheheh...
    phl skang pkai swallow thunder dpn worm blkng...sdap je...alhamdulillah..hehehe...nk try pro racer plak tgk cmne...hehehehe
     
  2. Pandir135

    Pandir135 Super Veteran

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Messages:
    1,205
    Likes Received:
    323
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    serdang
    Country:
    Malaysia
    bro PHL,

    Wow, swallow worm nak cari kat mane,bro beli kat mane?
     
  3. Hafiz3237

    Hafiz3237 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Country:
    Malaysia
    Mintak komen tayar michelin pilot street, memula nak tukar maxxis dia kata dh naik harga. lepastu tauke kedai rekemen konon ada promotion murah. Tgk harga depan blakang rm 270.00 jugak . Tengah dia takde line mcm tayar maxxis duro .. sy baru pakai 5 hari ...setakat ni grip masa jalan basah ok .. jalan kering pun break emergency grip . Corner tak try takut bersepah hehe .. belakang 90/80 depan 80/90 rasanya .
    Sesiapa yang pernah try boleh bagi komen dan kelemahan michelin pilot street ni . Terima kasih .
     
  4. 1809

    1809 New Member

    Joined:
    Sep 29, 2013
    Messages:
    10
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    3
    Country:
    Malaysia
    Harga michelin pilot street 100/80 rm 165, 80/90 harga rm125. Ok ke harge ni?
     
  5. Hafiz3237

    Hafiz3237 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Country:
    Malaysia
    Okay la tu harga dia ..
     
  6. Hafiz3237

    Hafiz3237 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Country:
    Malaysia
    Siapa tahu dekat area kl kedai mana yang ada buat balancing sport rim lc v2 . Sy bawak rasa macam ada bonggol . Dtg kedai dia bagi tukar tayar baru pun still sama . Mintak tolong ye . Motor tak sampai 3 bulan dah banyak masalah . Hmm..
    Area Cheras salak selatan .
    Hafiz -0142343480
     
  7. Hafiz3237

    Hafiz3237 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Country:
    Malaysia
    Nak mintak tolong . Arm belakang yamaha lc 135 v2 saya lari . Tak pasti lari ke memang sebab tayar besar . (boleh tgk gambar ) Dekat mana boleh betulkan arm kat area kl ni yang bagus dan murah .
     

    Attached Files:

  8. adam_john99

    adam_john99 Super Veteran

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    1,018
    Likes Received:
    212
    Trophy Points:
    391
    Location (city/province):
    KL
    dah sihat dah ke mentadak awak tue phl???nie mesti masuk hospital baek punyer nie.....laju sgt nie....hehehheehhe
     
  9. joker97

    joker97 New Member

    Joined:
    May 18, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Country:
    Malaysia
    Salam,sori soalan offtopic,tp sy ad 1 prtanyaan kpd pngguna 135lc 2014,klau tkar coverset kpd coverset model2 lc v2 yg sblom ni,cthnye coverset gp 2013 tu,lmpu signal kena tkar x?sbb yg 2014 ni mcm bsar skit je..n klau kna tkar brape ye hrga signal tu...
     
  10. Expired87

    Expired87 New Member

    Joined:
    Nov 27, 2014
    Messages:
    12
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    3
    Location (city/province):
    Puchong/Kelana Jaya/Putrajaya
    Country:
    Malaysia
    sy br tukar tayar cap KRYON.. Memula ingatkn MAXXIS.. Haha. Mujur murah, dpn blkg x abis pn 200.. Size 90/80 dpn blkg.. Takat nie mmg better la klu nk banding vee rubber yg dpt skali dgn moto. Time kering grip gak. Sbb getah lembut. Basah pn xde problem sgt. Bwk 80-100 langgar line putih dky hiway da x licin mcm asal. Sbb sy ingat maxxis dkt tayar de kertas tulis MX Diamond.. Sy baru pki moto. X kenal tayar agie.. Hehe. So far puas ati walaupn brand pelik.
     
    Iqbalyusoff likes this.
  11. Syafiqgooner135

    Syafiqgooner135 New Member

    Joined:
    Mar 1, 2012
    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Country:
    Malaysia
    salam. boleh hidupkn balik ke post ni hehe.. nak tanya kalau letak pressure tyar rendah2 contohnye 26 psi depan dan 30psi blkg... kejap je angin tu hilang dr tayar kenape yer... huhu
     
  12. skyrocket

    skyrocket Super Veteran

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Messages:
    651
    Likes Received:
    82
    Trophy Points:
    356
    Cek kpala masuk angin tu..klu ok mngkin tayar ngan rim x grip.atau pn angin kurg.konsep dia bila kurg dia mkin cpt kurg.tp bila angin cukup tyr akn grip cantik kt rim.so mmg ssh angin kluar..ni tubeless.
     
    Iqbalyusoff and Syafiqgooner135 like this.
  13. Syafiqgooner135

    Syafiqgooner135 New Member

    Joined:
    Mar 1, 2012
    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Country:
    Malaysia
    Tayar baru je pasang bro.. depan dan belakang..valve tayar mungkin masih ok.. kali ni pulak melabur tayar mahal sikit.. rugi pula rasa kalau isi padat2.. hehe..lg pun berat badan saya ringan jer... terima kasih untuk penjelasan yg teliti.. fahaman sy asalnya mcm tu juge. cuma tak yakin betul atau tak. bila isi kurg mmg betul lah dia cepat kurg... terima kasih ye (Y) skrg ni kena cari point pressure berape tayar sy boleh pegi yg paling lembik... sbb penat juga nak berulang ke stesen minyak utk adjust selalu...
     
    Last edited: Jan 17, 2016
  14. Syafiqgooner135

    Syafiqgooner135 New Member

    Joined:
    Mar 1, 2012
    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Country:
    Malaysia
    saiz depan 70/90 blkg 80/90... mohon recommendation/. buat sedap2 amek corner brape... berat sy 50kg..
     
  15. skyrocket

    skyrocket Super Veteran

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Messages:
    651
    Likes Received:
    82
    Trophy Points:
    356
    Rim apa pkai?moto masuk track ke?
     
  16. phl6684

    phl6684 Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    4,530
    Likes Received:
    464
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    sungai petani,kedah--->desa pandan,ampang
    Country:
    Malaysia
    Maxxis diamond,corsa r46 best gk..pro racer pon cantik
     
    Syafiqgooner135 likes this.
  17. Syafiqgooner135

    Syafiqgooner135 New Member

    Joined:
    Mar 1, 2012
    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Country:
    Malaysia
    tak masuk track pon bro.. sekadar layan corner petang2 bila takda banyak kereta & traffic clear.. hehe..tgh nuntut ilmu corner lg..
     
  18. Syafiqgooner135

    Syafiqgooner135 New Member

    Joined:
    Mar 1, 2012
    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Country:
    Malaysia
    betul bro nyesal tak cari maxxis balik... skrg pakai Pirelli Angel CT... tak brapa bagus time basah..mgkn sbb pattern bunga nya mcm tu.. utk cost-saving... dulu maxxis diamond basah pun steady...
     
  19. faishal

    faishal New Member

    Joined:
    Jan 15, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location (city/province):
    Johor Bahru
    Country:
    Malaysia
    Pirelli angle ct tahan lame tak der. Nak bawak jalan jauh kira2 brapa km
     
  20. Syafiqgooner135

    Syafiqgooner135 New Member

    Joined:
    Mar 1, 2012
    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Country:
    Malaysia
    tahan bos.. bunga dia macam vee rubber jenis arrow (anak panah) ni.. mmg design utk tahan lame.. kalau utk max gripp nak koner ke sy tak rekomen,, dia masih geli2 kalau hujan..kalau siang tayar dah panas melekat aje..
     

Share This Page