1. Lets Play Games now at YamahaT150 ARCADE
    Click Here to play
  2. If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)
    Dismiss Notice

Cut Off Lc V2 Terletak Di ??

Discussion in 'MALAYSIA: LC150 / 135LC owners' started by ternama, Jun 7, 2013.

  1. ternama

    ternama New Member

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    52
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    8
    Location (city/province):
    penang / bayan baru
    Country:
    Malaysia
    Bro2 sekalian kekuatan laksamana hang tuah terletak di huruf " ta " dan cut off lc v2 terletak di magnet pulser nyaa ? Betol ka ? Ni pomen yg cakap , dia cakap modi la magnet tuh dpt la speed nyaa , ada sapa2 nak review x ?
     
  2.  
  3. malan

    malan New Member

    Joined:
    Jun 6, 2012
    Messages:
    73
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    18
    Country:
    Malaysia
    modi mgnet?? huhuhu.. mcmanetu yer?? kalu zman dlu2 mase takde cdi racing2ni tp masetu mgnet kering.. org adjust gap antara coil api mgnetje.. adjust bg rapat skit ke mgnet n dapatla kuatkan api skit.. huhuhu.. skangnye mgnet kbyakan smuanye bsah..
     
  4. ternama

    ternama New Member

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    52
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    8
    Location (city/province):
    penang / bayan baru
    Country:
    Malaysia

    Entah la saya pon xtahu dia buat mcm mana , saya tnya lc v2 ni xlaju. Pastu dia cakap bkn xlaju tapi depa cut dekat magnet. , pastu saya cakap kena tukaq magnet la mcm tuh , dia cakap xpayh pon xpa standart (magnet ) modi ckit ja buang cut , dia cakap motor kuar xsemesti
    nya depa cut dkt cdi , depa boleh cut dkt rod , n tempat2 laen sama , jadi v2 dia dia kaji depa cut kt magnet dia , tu ja dia cakap
    Saya pon xpasti , sebab tu sya tnya kt forum btol ka
     
  5. topek

    topek Member

    Joined:
    May 31, 2012
    Messages:
    143
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    46
    Location (city/province):
    selangor
    Country:
    Malaysia
    tah la..bro @cham tlg jwb sket..top ade naik ka kalo potong magnet sket?
     
  6. cham

    cham Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 7, 2012
    Messages:
    441
    Likes Received:
    143
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Shah Alam, Malaysia
    Country:
    Malaysia
    Salam hai semua abg2..disini sy nk share ilmu pasal magnet for v2 5s..kalau sape2 penah tgh magnet v2 5s memng berbeza dari v1 pemberat nye besar dari kawah magnet..sy pada mulanye agak takot nk ley smpai kan sy call admin phl bertanye dulu sebelum buat..so dh dpt kepastian dri phl trus sy ley 3mm ngam2 sama ngn kawah magnet..selepas seminggu running..mlm mnggu nye trus g test haiway kesas 10kilo memang sgt beza..topspeed memng A+ hehehehe..time tu dpt 175kmh jew ngn exjos std jus tukar moniful jew.alhamdullilah smpai skrg motor masih sehat..^^
     
  7. malan

    malan New Member

    Joined:
    Jun 6, 2012
    Messages:
    73
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    18
    Country:
    Malaysia
    3mm?? fuh byktu... kalu wat kat lc 4speed ss bleh jadi ker?? lay luartu smpai abis n tggalkan kat pulsertuje ke smpai pulsertu je??
     
  8. cham

    cham Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 7, 2012
    Messages:
    441
    Likes Received:
    143
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Shah Alam, Malaysia
    Country:
    Malaysia
    Magnet v2 4s x same v2 5s..^^
    Abg cari magnet v1 lame punye lo..
    Pulsertu sy x faham pe tu kehkehkeh..
     
  9. cham

    cham Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 7, 2012
    Messages:
    441
    Likes Received:
    143
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Shah Alam, Malaysia
    Country:
    Malaysia
    3mm xbnyk la...pemberat magnet tu sebelum nie besar dari mangkok/kawah magnet tu..bile dh ley 3mm baru la pemberat magnet tu ngn mangkok/kawah magnet sama rata..
     
  10. malan

    malan New Member

    Joined:
    Jun 6, 2012
    Messages:
    73
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    18
    Country:
    Malaysia
    pulsertu besi yg ptongkan arus mgnettu.. kalu kat mgnettu besi yg tmbultu.. kalu kat indon n filip dorg modi bg pnjang n pndek.. lay kwahtu mksudnye lay bhgian dalm mgnet or besi kat luartu??
     
  11. ternama

    ternama New Member

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    52
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    8
    Location (city/province):
    penang / bayan baru
    Country:
    Malaysia
    Hehehe btol la pomen tu cakap , tq bro2 sekalian kredit to phl and cham
     
  12. cham

    cham Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 7, 2012
    Messages:
    441
    Likes Received:
    143
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Shah Alam, Malaysia
    Country:
    Malaysia
    Pulsertu yg panjang tuch api tu erk?xyah buat tu..
    Ley yg kat luar mangkok magnet tu jew..sy gmbar nye dh hilang kalau ada sy post pic nye.
     
  13. cham

    cham Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 7, 2012
    Messages:
    441
    Likes Received:
    143
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Shah Alam, Malaysia
    Country:
    Malaysia
    Pulsertu yg panjang tuch api tu erk?xyah buat tu..
    Ley yg kat luar mangkok magnet tu jew..sy gmbar nye dh hilang kalau ada sy post pic nye.
     
  14. cham

    cham Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 7, 2012
    Messages:
    441
    Likes Received:
    143
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Shah Alam, Malaysia
    Country:
    Malaysia
    Tpi jgn kamu ley magnet v2 4s lak..ley magnet v2 5s jew..
     
  15. malan

    malan New Member

    Joined:
    Jun 6, 2012
    Messages:
    73
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    18
    Country:
    Malaysia
    npe tuk 4s tak bleh jadi plak yer?? pdhal 2 2 mgnet bsah.. cme beza autoclutch gan clutch tganje.. tjuan layni n kbg ringanla yer??
     
  16. cham

    cham Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 7, 2012
    Messages:
    441
    Likes Received:
    143
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Shah Alam, Malaysia
    Country:
    Malaysia
    Memng basah..tpi magnet nye xsama kot..abg penah tgk ke magnet v2 5s??
     
  17. malan

    malan New Member

    Joined:
    Jun 6, 2012
    Messages:
    73
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    18
    Country:
    Malaysia
    lum pnah lagi..
     
  18. cham

    cham Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 7, 2012
    Messages:
    441
    Likes Received:
    143
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Shah Alam, Malaysia
    Country:
    Malaysia
    Tgk la nnti...kng sy ckp jew nnti abg x faham pulak hehehe..
     
  19. malan

    malan New Member

    Joined:
    Jun 6, 2012
    Messages:
    73
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    18
    Country:
    Malaysia
    dlu bro cham pnah pkai 4s gakkan?? pnah bkak tang mgnet ker?? pe bezanye??
     
  20. cham

    cham Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 7, 2012
    Messages:
    441
    Likes Received:
    143
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Shah Alam, Malaysia
    Country:
    Malaysia
    Xpenah pakai..sebelum nie pakai nouvo s ^^
     
  21. TebuanDegheh

    TebuanDegheh Super Veteran

    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    614
    Likes Received:
    293
    Trophy Points:
    391
    Location (city/province):
    Shah Alam
    Country:
    Malaysia
    to yg mesin2 pipe open pn kne tggl to...gelak sakan dy..cm harem.. ^^
     

Share This Page