1. Lets Play Games now at YamahaT150 ARCADE
    Click Here to play
  2. If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)
    Dismiss Notice

Bantuan Pd Otai2

Discussion in 'MALAYSIA: LC150 / 135LC owners' started by zacktuuu, May 11, 2017.

  1. zacktuuu

    zacktuuu New Member

    Joined:
    Jan 25, 2016
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Country:
    Malaysia
    Kt mne yek nk buat crank case blh no enjin yg harga berpatutan,moto baru beli kt atas tngan...xtgk lak,sekali dh bukak cover set...adoi sakit pale ternampak kesan welding
     
  2.  
  3. man_sate

    man_sate Super Veteran

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    814
    Likes Received:
    145
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Kajang
    Country:
    Malaysia
    Leceh keje kalau nak buat casing. Casing jual 1 set (kanan, kiri). Yg boleh punch no hong leong je. Kene gi report polis dan amik gamba bahagian casing yang pecah. Da buat report. Kene gi JPJ amik borang pe tak pasti. Lepas da setel JPJ ngan polis. Bwk casing (kanan, kiri) gi hong leong cakap nak punch no. Dorang amik casing yg pecah tu. Tapi xsiap time tu jugak.
    Ni membe buat aritu. Estimated time 1 bulan ++ nak settle mende ni. Kene selalu gi update.

    Pe2 kol hong leong nak confirm kan macam mane prosedur.
    Ada kedai yang buat siap casing 700. Kene bagi casing lama kat dorang. Dorang akan settle kan semua2 tadi dan punch kat hong leong jugak. Tak tau bapa lama. Tapi yang takde masa tu bole anta kat dorang.

    Saya punya pon pecah gak belah dalam. Welding jugak. Mungkin lepas raya anta kat kedai tu.
     
  4. man_sate

    man_sate Super Veteran

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    814
    Likes Received:
    145
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Kajang
    Country:
    Malaysia
    -Double post-
     

Share This Page