1. Lets Play Games now at YamahaT150 ARCADE
    Click Here to play
  2. If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)
    Dismiss Notice
Pandir135
Last Activity:
Oct 23, 2013
Joined:
Oct 23, 2009
Messages:
1,205
Likes Received:
323
Trophy Points:
411
Gender:
Male
Birthday:
Nov 29, 1959 (Age: 57)
Location (city/province):
serdang
Occupation:
Executive

Share This Page

Pandir135

Super Veteran, Male, 57, from serdang

Sama2 bro thunderbolt, rajin2 lah berforum, in sya allah, kami akan bantu sebrapa yg boleh. Jan 3, 2013

Pandir135 was last seen:
Oct 23, 2013
    1. akunakterbang
      akunakterbang
      bro nk tnya nie , smasa bawa lc gua full throttle , tiba2 dia jadi mcm nak semput semput , lps tu ok balik .. kenapa ye ?
    2. akunakterbang
      akunakterbang
      salam otai2 , sya nie baru utk forum.... sya baru beli lc v1 tahun 2010 .. sume brng standard lagi.... boleh dapat 140km / kalo tunduk .... apa yg perlu tukar atau yg perlu setting untk dpt 180km ??
    3. humanbasic
      humanbasic
      salam uncle,
      uncle tau x mane ade jual lg stripe sniper rx135i Fi yg base putih tulisan hitam ade jual area kl selangor?tq uncle.
      lawa motor...uncle
      1. Pandir135
        Pandir135
        Uncle tak pasti, tapi yg banyak Spark 135 punya sticker.
        Ade moto lain yg lagi cantek...kih...kih...kih
        May 29, 2013
      2. humanbasic
        humanbasic
        mane uncle bise recee?
        May 29, 2013
    4. aboy
      aboy
      Salam uncle,maybe ada diantara kalangan kita yang ada menggunakan BB(blekberi)
      xde ke yang buat chatt group?lagi senang kita nk bercomunicate,
      kalau sesiapa boleh buat group kita nie kat BBM, sila add saya ye,...;)
      281c2f5d
      (terfikir nak pie konvoi reramai geng2 LC..haha..betul x uncle?)
      1. Hafiz3237 likes this.
      2. Pandir135
        Pandir135
        walaikumsalam bro aboy. Baik gak cadangan tu, tapi masaalahnya uncle x pkai BB, hnya tlipon sendal pintu je..kih...kih..kih. Uncle join klab lc kat tempat uncle nih, serdang. Klab nih mang selalu wat konvoi sana sini, motoshow dll, tapi uncle jarang dah join konvoi, sbb FU (faktor usia)...klo snag2 turun lah serdang...
        Jan 17, 2013
    5. akmal hakim
      akmal hakim
      salam uncle, nak tnye ni gearbox lc v1 kan mate gear 3 23/17 gear 4 23/22 . . klu masuk block fz cam fz agk2. . mate gear 4 tu nak bg panjang. . msuk mate brp sedap?
      1. Pandir135
        Pandir135
        Setahu uncle klo stakat tukar block FZ ngam cam, x payah nak tukar2 mata gear, yg std je dah cukup, gear 4 kan penghabis gear, nak bagi panjang mcam mane lagi...seloknya klo bleh part gear nih jgn usik,klo stakat moto nak wat gi balik keja.....klo nak wat race lain le crita...kih...kih..kih
        Jan 17, 2013
      2. akmal hakim
        akmal hakim
        ehehehe. . baik2. . lg 1 nak tnye. . klu pkai rod aluminium ni ape kebaikan dgn yg lain? ade dgr org ckp rod lebih ringan. . tp tahan ke?
        Jan 18, 2013
    6. junaide(edy)
      junaide(edy)
      salam bro..nak tnyerr..cam ner nak bgi moto lc bru lju ats haywey ekk..mmbe sye kap pkai blok siz 60mm siramik..xjem ke...sye set ezos stnded..bru usik minful..blom wat tabong blakang lgi..sye prlu bntuan bro arr..bleyh kan..
      1. Pandir135
        Pandir135
        sry bro,
        dah lama uncle x on9,sbb sebuk skit. Stakat 60mm x jadi hal , jem x jem tu ikut cara kita bawak dan jenis blok. Klo bantai remp manjang mistilah jem...kih...kih..kih...
        Jan 14, 2013
    7. Pandir135
      Pandir135
      Sama2 bro thunderbolt, rajin2 lah berforum, in sya allah, kami akan bantu sebrapa yg boleh.
      1. thunderbolt_26 likes this.
    8. thunderbolt_26
      thunderbolt_26
      TQ ye uncle aritu call bg tips pasal LC v2
    9. Pandir135
      Pandir135
      Sama kita bro.....so skrg moto dah modi stage brape bro? stage gaban atau stage dewa? kah...kah...kah....
    10. aboy
      aboy
      Salam perkenalan uncle....;)
    11. microcuts65
      microcuts65
      Uncle .. Kedai y uncle cakap kat serdang tu area mane ek ?. Ingt nk hntar setting motor sy sbb mcm xbleh blah je wlopun da tukr mcm2.
    12. Seli
      Seli
      Saya kerja kat Shah Alam dkt area Proton tuu...
      Lagi satu... Mie PHL kata Uncle pakai mudguard depan special skit dr org lain...
      Bole post photo mudgurad dpn tu tak... berminat sgt nie
    13. Pandir135
      Pandir135
      KLIA la bro, balik naik ERL trun kat Tasek Selatan (South Lake)...bro keja mane...KL ke???
    14. Seli
      Seli
      Uncle...
      Assalam...
      La nie kerja kat area mana... kalau berdekatan bolehlah gak time balik kerja kita pekena teh
    15. Fer
      Fer
      bro, leh tny something x?
    16. Pandir135
      Pandir135
      BERSUA KEMBALI
  • Loading...
  • About

    Gender:
    Male
    Birthday:
    Nov 29, 1959 (Age: 57)
    Location (city/province):
    serdang
    Occupation:
    Executive
    Country:
    Malaysia
    Bike riding,modification and beutification.