1. Lets Play Games now at YamahaT150 ARCADE
    Click Here to play
  2. If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)
    Dismiss Notice
man_sate
Last Activity:
May 29, 2017 at 9:11 PM
Joined:
Apr 8, 2010
Messages:
630
Likes Received:
117
Trophy Points:
371
Gender:
Male
Birthday:
Nov 16, 1987 (Age: 29)
Location (city/province):
Kajang
Occupation:
Site Supervisor

Share This Page

man_sate

Super Veteran, Male, 29, from Kajang

Waalaikumusalam, 0193816386 Sep 7, 2016

man_sate was last seen:
Viewing thread Setting Carb n Jetting, May 29, 2017 at 9:11 PM
    1. safrizan rahman
      safrizan rahman
      Salam bro. Nak tanya saya sekarang pakai y15zr. Dah tukar block cms 62mm, cam cms T2, spring valve cms, exhaust ahm spr dan ecu tune boss.
      Soalan nya sekarang enjin boleh hidup, tapi kadang2 bila pulas throttle enjin boleh mati. Boleh tolong advice tak?
      1. man_sate
        man_sate
        Waalaikumusalam,
        Da cube adjust ecu? Adjust starting/rpm rendah kurangkan minyak.
        Saya tak berapa biasa dengan ecu.
        Selalu kalau pulas sikit mati. Minyak rich time starting. Kalau carburetor kene adjust pilot jet atau jarum. Kalau injection kene adjust dari ecu.

        edit: Lupe lak. Cek kaler plug.
        May 8, 2017
        safrizan rahman likes this.
      2. safrizan rahman
        safrizan rahman
        Ok tq bro for the advice.
        May 9, 2017
    2. dean153
      dean153
      aslm bro man..kalau pakai hicam uma,mmg ada bunyi tik tik ke?..bunyi apa tu?ada x cara nak hilangkn bunyi tu atau krgkan skit?ada ke cam lain yg ada decomp pin slot mcm cam uma ni?ce tlg suggests kalau ada bro
      1. View previous comments...
      2. man_sate
        man_sate
        Intake/Ekzos: 10in,10ex..
        Gap (valve clearance) antara skru tepet dengan valve. Kalau takde gap performance motor akan drop dan cam, valve dan barang2 lain akan makan lebih cepat. Kalau terlebih ketat performance akan drop dan mungkin tak boleh start sebab compression loose. Kalau terlampau longgar valve cepat kembang dan bunyi tik tik yg mcm awak ckp tu. Saranan untuk gap (valve clearance) 10,10 dan 10,12.
        Feb 3, 2017
        dean153 likes this.
      3. dean153
        dean153
        ty bro ats penergn tu
        Feb 3, 2017
      4. man_sate
        man_sate
        Sama2
        Feb 3, 2017
    3. Khairul ikhwan salmi
      Khairul ikhwan salmi
      Assalamualaikum bro man, nak tanya. Kalau dah tukar carb lain, macam mana nak hilangkan lampu temperature yang warna merah kat meter tu eh? Saya dah try cabut soket kat carb std pasang kat situ still menyala lampu tu. Macam mana eh nak hilangkan lampu tu bro man? Tolong saya bro man
      1. Mohd Asraf likes this.
      2. man_sate
        man_sate
        Waalaikumusalam... cdi tuka x? Kalau cdi standard..bukak carb tutup carburetor standard yg dgn tps tu...letak nat or ape2 yg bole tolak bahagian dlm tutup carb standard tu...supaya cangkuk tps tu sentiasa dekat keadaan full throttle..salotape or cable tie bahagian letak nat tu...
        Nov 24, 2016
    4. man_sate
      man_sate
      Waalaikumusalam, 0193816386
    5. cham
      cham
      salam man no.awak hilang meh pm no.man
    6. ple5888
      ple5888
      Slm man...leh tlg whatsapp aku? 0134835253...nk minta pandangan sket ni
    7. man_sate
      man_sate
      Too many project...hahahahaha
    8. man_sate
      man_sate
      More project....huhuhuhu
      1. eddy4856
        eddy4856
        Salam,bro man..newbie here..moto sye knocking kuat sgt laa..ley x bro man tgk2 kan..bro dok area mne??..
        Dec 22, 2014
      2. man_sate
        man_sate
        waalaikumusalam...sorry la lambat reply...tahun lepas punye msg...lame gilo...hahahahaha...dok area kajang...bole nk tgk2 kn...mane yg tmampu insyallah...
        Jan 18, 2015
    9. shukcorleone
      shukcorleone
      assalamualaikum bro man.saya baru lepas tukar carb uma 30mm tapi setting memang tak kena sekarang ni. ekzos bau petrol kuat, motor tersengguk bila meter cecah 100km/h. motor dah upgrade ke block 62mm, cam cms dan valve spring aftermarket..apa setting yang paling sesuai untuk motor saya ni bro man? harap dapat membantu.
      1. View previous comments...
      2. shukcorleone
        shukcorleone
        bro man sambung study katne? saye pun tengah sambung degree kat UTM, amik pengurusan Teknologi...plug coil saye tak tukar lagi, takut pulak tukar coil ni, karang besar sangat api, takpe ke bro man?
        Nov 1, 2011
      3. man_sate
        man_sate
        Study kat kliuc.....UTM skudai ke????....takpe bro....pakai uma punye pun da ok da....sebab nak cover balik setting carb tu.....
        Nov 1, 2011
      4. shukcorleone
        shukcorleone
        ooo...ok, sama2 kita menuju kejayaan bro man, hehe...semangat saya jumpa geng belajar ni....saya UTM KL je bro man, ambik part time je, sekarang keje dah....insyallah, nanti saya try tukar coil pulak tengok macam mane hasilnya, saya akan update kat bro man once dah tukar.
        Nov 2, 2011
  • Loading...
  • About

    Gender:
    Male
    Birthday:
    Nov 16, 1987 (Age: 29)
    Location (city/province):
    Kajang
    Occupation:
    Site Supervisor
    Country:
    Malaysia
    Intrested in motorcycle and computer modification

    Interact

    Content:
    Yahoo! Messenger:
    [email protected]